Ένας... πρωτότυπος πόλεμος έχει ανοίξει, μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και των φοιτητικών παρατάξεων, για τις αφίσες των τελευταίων. Ο δήμος φέρεται αποφασισμένος να καταθέσει ακόμη και μηνύσεις. Οι παρατάξεις, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι, πέρα από μια αρχική συνάντηση, ο δήμος δεν έκανε τίποτε άλλο.... >>>

Πρόκειται -κυρίως- για αφίσες οι οποίες διαφημίζουν τα πάρτι που διοργανώνουν οι φοιτητικές παρατάξεις, κατά καιρούς. Τις βλέπουμε, κυρίως, στους χώρους του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, αλλά και σε τοίχους της πόλης.
Με δηλώσεις του στον Τύπο Θεσσαλονίκης, ο υπεύθυνος της ΔΑΠ για τα ΑΕΙ Θεσσαλονίκης Θεοδόσης Νταϊρούσης θυμίζει πως «κάναμε πέρυσι μια συνάντηση με τον αντιδήμαρχο για να σταματήσει η αφισοκόλληση και μας υποσχέθηκε πως θα μας δώσει ένα ειδικό σημείο για να κολλάμε τις αφίσες μας. Κάτι το οποίο δεν έγινε. Εμείς σαν ΔΑΠ έχουμε σταματήσει την αφισοκόλληση στους δρόμους της πόλης. Όσον αφορά τις μηνύσεις, δεν νομίζω να μπορούν να μηνήσουν τη ΔΑΠ συγκεκριμένα καθώς εμείς είμαστε παράταξη, δεν διαθέτουμε ούτε ΑΦΜ ούτε κάποια στοιχεία που μπορεί μια μήνυση να κατατεθεί» κατέληξε.
Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παπάς, επιμένει: «Ήδη έχω πάρει εντολή από το δήμαρχο να σαρώσω το γρηγορότερο δυνατό όλες τις αφίσες που ρυπαίνουν την πόλη και υποβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών». 
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΠΑΣΠ για τα ΑΕΙ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Καλτσάς, με δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα, υποστηρίζει πως «συζήτηση με κάποιον εκπρόσωπο του δήμου Θεσσαλονίκης δεν έχει γίνει και κανονικά το κάλεσμα πρέπει να γίνει από τους ίδιους για να λυθεί το πρόβλημα της αφισοκόλλησης. Εμείς σαν ΠΑΣΠ, κάνουμε προσπάθειες για να διατηρούμε τον χώρο καθαρό και φυσικά θέλουμε όλος ο δήμος να είναι καθαρός και προσπαθούμε γι’ αυτό. Περιμένουμε από τον δήμο Θεσσαλονίκης να μας καλέσει για να συζητήσουμε το πρόβλημα. Όλες οι παρατάξεις κολλούν αφίσες. Όσον αφορά για τις μηνήσεις που ακούστηκε ότι πρόκειται να γίνουν από την μεριά του δήμου, πιστεύω ότι δεν έχουν νόημα και πως η συζήτηση πρέπει να προηγηθεί πρώτα από όλα, για να βρεθεί λύση».