Τον γόρδιο δεσμό της παραβατικότητας στα ασφαλιστικά ταμεία υποστηρίζει ότι θα κόψει ο υπουργός Εργασίας με το πρόγραμμα «Αριάδνη», το οποίο θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2013. >>>


Η άδεια γάμου, η άδεια ταφής, όπως και κάθε μεταβολή της ατομικής ή της οικογενειακής κατάστασης που αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, θα δηλώνεται στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώνουν ηλεκτρονικά τα Ταμεία. Στις περιπτώσεις θανάτου το κόστος θα επιβαρύνει τα Ταμεία, ενώ στις άλλες περιπτώσεις το κόστος θα επιβαρύνει τον ιδιώτη.

Η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά Μπιλίση, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του FM100, υποστήριξε πως δεν θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση για όσους δηλώνουν μεταβολή οικογενειακής κατάστασης, αφού, ούτως ή άλλως, θα ήταν αναγκασμένοι να ζητούν, από συμβολαιογράφους, ετήσια εξουσιοδότηση για άλλες χρήσεις, η οποία χρεώνεται με το ίδιο ποσόν και τώρα καταργείται.

Υποστήριξε ότι με το σχέδιο αυτό, από 1 Ιανουαρίου 2013, θα μειωθεί η παραβατικότητα και θα μειωθούν στο ελάχιστο περιπτώσεις είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους και παρόμοια περιστατικά.