"Μεγάλωσε", σήμερα, από το πρωί, η κατάληψη στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νέας Ευκαρπίας που είναι (;) υπό κατασκευήν: Στους κατοίκους της περιοχής προστέθηκαν, σήμερα και δημοτικοί σύμβουλοι. >>>
Χθες, συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά. Αποφασίστηκε να βρίσκεται, σε καθημερινή βάση,πλέον, στο εργοτάξιο και αντιπροσωπεία του δήμου. Επίσης, σχεδιάζονται νέες προσφυγές για να "παγώσει" το έργο, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου.
Έτσι, από το πρωί, σχεδόν όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκαν στο χώρο του εργοταξίου του ΣΜΑ. Μαζί τους μέλη του Δικτύου 50 και κάτοικοι της περιοχής.
Όταν είδαν τους εργάτες της αναδόχου εταιρίας να μπαίνουν στο χώρο, προειδοποίησαν ότι, αν άρχιζαν οι εργασίες, θα προχωρούσαν σε κατάληψη. Μίλησαν με τον εργολάβο και, ως τώρα, οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι, την Παρασκευή, ο δήμαρχος Βόλβης και πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ, Δ. Γαλαμάτης, είχε δηλώσει στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο Δ. Ασπροπούλη, ότι ο εργολάβος σκέπτεται, πλέον, να ζητήσει την αποζημίωσή του, με δικαστική αγωγή, για το ποσόν των 10.000 ευρώ ημερησίως, για κάθε μέρα που δεν γίνονται εργασίες τις οποίες έχει αναλάβει με νόμιμη διαδικασία.
Όπως μεταδίδει το thestival.gr, στο σημείο βρίσκονται και δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.