Το φαινόμενο των...ενθυμίων από τα ξενοδοχεία φαίνεται πως είναι παγκόσμιο φαινόμενο και με...περίεργα τρόπαια καμιά φορά
Λιλιπούτειες συσκευασίες, σαμπουάν, πετσέτες, γραφική ύλη και μπαταρίες από το τηλεκοντρόλ είναι τα αντικείμενα που κάνουν φτερά πιο συχνά από ξενοδοχεία της χώρας μας, αλλά και παγκοσμίως, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου".
Παρ' όλα αυτά, οι περισσότερες μεγάλες αλυσίδες έχουν να διηγηθούν περιστατικά λαφυραγώγησης που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Από έργα τέχνης διάσημων, μέχρι τζάκια, προτομές, είδη υγιεινής, ακόμα και το σκύλο του ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα που αποτελούσε και πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Daily Telegraph, ο Κόλιν Μπένετ, πρώην γενικός διευθυντής του ομίλου Starwood Hotel Group, ακόμη θυμάται την ημέρα που κλάπηκε το πιάνο από το λόμπι του ξενοδοχείου της αλυσίδας. Το προσωπικό της ρεσεψιόν είδε τρεις άνδρες με φόρμες της εργασίας να σπρώχνουν το πιάνο - που είχε ρόδες- προς την κεντρική είσοδο - έξοδο, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να ρωτήσει πού το πήγαιναν, υποθέτοντας ότι επίκειται αλλαγή διάκοσμου ή αντικατάστασή του.

Αφρόλουτρο 18 καρατίων

Ένας τολμηρός λωποδύτης κατάφερε να ξηλώσει μία μπανιέρα από χρυσό 18 καρατίων, από το 10ο όροφο του ξενοδοχείου "MIKAZUKI" στο Τόκιο. Η μπανιέρα, αξίας 1 εκατ. δολαρίων, είχε βάρος 80 κιλά και ήταν κοινόχρηστη για τους ενοίκους τους ξενοδοχείου, αλλά για περιορισμένο χρόνο ημερησίως. Φυσικά, δεν βρέθηκε ποτέ.

Πίνακας

Ένας πίνακας του Άντι Γουόρχολ, αξίας 300.000 δολαρίων κλάπηκε πρόσφατα από το ξενοδοχείο "W" του Χόνγκ Κόνγκ.

Ερωτικά αξεσουάρ

Στο ξενοδοχείο "Residence" του Μπαθ, το αντικείμενο το οποίο κλέβεται συχνότερα είναι τα ερωτικά αξεσουάρ. Ενοικιάζονται στους ενδιαφερόμενους με ημερήσια χρέωση, αλλά συνήθως δεν επιστρέφονται ποτέ, γι' αυτό εξάλλου και η ταρίφα ενοικίασης είναι ελαφρώς τσιμπημένη.

Κουρτίνες - μοκέτες

Στην αλυσίδα "Travelodge" της Βρετανίας είναι δύσκολο να κλέψει κανείς την τηλεόραση και το σεσουάρ, γιατί είναι στερεωμένα στον τοίχο. Πολλοί πελάτες ωστόσο, έχει τύχει να αποχωρήσουν με τις κουρτίνες, το κάλυμμα του κρεβατιού ή και την κουρτίνα.

Τζάκι

Στους κύκλους των ξενοδοχοϋπαλλήλων κυκλοφορεί ως θρύλος ότι κάποτε ένας επιδέξιος διαρρήκτης έκλεψε ολόκληρο το μαρμάρινο τζάκι από το ξενοδοχείο "Four Seasons" του Μπέβερλι Χιλς, στο οποίο είχε γυριστεί ένα μεγάλος μέρος της ταινίας "Pretty Woman".

Σκύλος

Ένας φιλόζωος πελάτης, φεύγοντας από ξενοδοχείο όπου πέρασε τις διακοπές του, πήρε μαζί του και τον σκύλο του ιδιοκτήτη. Λεπτομέρειες για το εάν επέστρεψε σώος ο σκύλος στον ιδιοκτήτη του δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα.

Πρόσφατη σφυγμομέτρηση του Hotwire για το θέμα των μικροκλοπών από ξενοδοχεία, θεωρεί απολύτως φυσιολογικό να παίρνει κανείς ένα ένθύμιο μηδαμινής αξίας φεύγοντας από το ξενοδοχείο και σε ποσοστό μάλιστα 50%, ενώ ένα 29% κρίνει αποδεκτό να ξαφρίζει την γραφική ύλη από το δωμάτιο και ένα 7% να σηκώνει τις πετσέτες.