«Με την παραίτηση των βουλευτών, μπορεί ν’ αποτραπεί  η εφαρμογή  των σκληρών μέτρων που ετοιμάζεται να πάρει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση, σε πλήρη σύμπλευση με την τρόϊκα και τα οποία δοκιμάζουν την αντοχή των πολιτών». >>>
Αυτό υποστηρίζει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη, για την πρόταση που κατέθεσε, μέσω συνέντευξής του στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.
Η κ. Γιαταγάνα τόνισε πως «δεν πρόκειται για πυροτέχνημα. Αν συνηγορούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι 72, μαζί με τους δικούς μας 20, θα δρομολογούσαμε εξελίξεις. Θα αναγκάζαμε να γίνουν εκλογές στις περιφέρειες όπου έχουμε εκλεγεί και θα μπλοκάραμε, με αυτόν τον τρόπο, τα δυσβάστακτα μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση».
Για την δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή, ότι αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση θα πεινάσουμε, η κ. Γιαταγάνα δήλωσε πως «ο κόσμος ήδη πεινά. Ο κ. Στουρνάρας είναι τραπεζίτης και, ίσως να μην το ξέρει αυτό. Ρωτήστε τον κόσμο. Πόσα παιδιά λιποθυμούν, από πείνα, στα σχολεία; Ο κόσμος δεν μπορεί να πάρει καλά-καλά τα φάρμακά του. Κι εμείς, από την δόση του κ. Στουρνάρα θα δώσουμε τα 25 δισ. στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».
Επίσης, η ίδια θεωρεί «εγκληματικές τις επιλογές της κυβέρνησης και της τρόϊκας, για τις ΔΕΚΟ». Προανήγγειλε ότι το κόμμα της θα πάρει ενεργά μέρος στις κινητοποιήσεις της ΕΥΑΘ και, συγκεκριμένα, στην καθιστική διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, στις 6 το απόγευμα, έξω από την ΕΥΑΘ, από εργαζόμενους και πολίτες. Τη μέρα εκείνη, στη Βουλή, θα συζητηθεί η συμμετοχή του κράτους στις ΔΕΚΟ. «Θα δοθεί μάχη στη Βουλή», προειδοποίησε.
«Ζητάμε από τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ του και να βγει στους δρόμους. Θα πούμε και το νερό… νεράκι», κατέληξε η κ. Γιαταγάνα!