Δήμαρχος του μήνα αναδείχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στην ιστοσελίδα citymayors
Διεθνής διάκριση για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, από την ιστοσελίδα citymayors, η οποία τον "χρίζει" δήμαρχο του μήνα για τον Οκτώβριο του 2012, τονίζοντας την διαχείριση και τις αλλαγές στην πόλη του μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης για τη χώρα.
Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι αν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί ήταν σαν τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα δεν θα ήταν σε αυτό το οικονομικό χάλι που βρίσκεται σήμερα, μεταφέροντας αυτό που επισήμαναν οι γερμανικές εφημερίδες μετά την επίσκεψη του Μπουτάρη στο Βερολίνο τον περασμένο Φεβρουάριο.
Τους δύο προηγούμενους μήνες την ίδια διάκριση έλαβαν ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Μάλιστα, η ιστοσελίδα φιλοξενεί ένα πλήρες βιογραφικό του πολιτικού και αναφέρεται στις αλλαγές που έχει φέρει ο Μπουτάρης στην πολιτική ζωή της πόλης, όπως τις μεταρρυθμίσεις στον τουριστικό και οικονομικό τομέα.
Το κείμενο κλείνει με μία φράση του δημάρχου:"Το μικρό είναι όμορφο. Οι Έλληνες πρέπει να επικεντρώσουμε στα μικρά πράγματα που ξέρουμε καλά και μετά να τα παράγουμε σε εξαιρετική ποιότητα. Δεν πουλάμε τους εαυτούς μας και τα προϊόντα μας αρκετά καλά".