Αλλάζουμε τίτλο στο θεατρικό έργο "Να ντύσουμε τους γυμνούς", του Λουΐτζι Πιραντέλο: Το κάνουμε... "Να πείσουμε τους τροϊκανούς"! Σε αυτόν τον αγώνα επιδίδεται, πλέον, η κυβέρνηση. >>>

Την αισιοδοξία ότι μέχρι τη Δευτέρα, θα πειστούν οι ελεγκτές και στο Eurogroup «θα υπάρξει διαπίστωση προόδου, ώστε το θέμα της Ελλάδας να μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής» εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Την ίδια ώρα παραμένουν ανοικτά πολλά από τα μέτωπα με την τρόικα, με διαφορές σε ποσοτικά και μακροοικονομικά μεγέθη.
Η χθεσινή πεντάωρη σύσκεψη των εκπροσώπων της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, δεν κατέληξε σε συμφωνία.

"Ας τρέξουμε ως τη Δευτέρα"
Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει, μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο, να υπάρξει διαβεβαίωση από τους τρεις επικεφαλής της τρόικας προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης πως «έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος στο ελληνικό πρόγραμμα».
Το γεγονός αυτό, εκτιμούν κυβερνητικές πηγές, θα ανοίξει το δρόμο για να ενταχθεί το ελληνικό ζήτημα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Στη Σύνοδο Κορυφής, η ελληνική πλευρά προσδοκά πολιτική απόφαση, η οποία θα ανάβει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και ενδεχόμενη παρέμβαση για το πρόβλημα του χρέους, κατεύθυνση προς την οποία πιέζει το ΔΝΤ και δείχνουν να αγνοούν, μέχρι τώρα, Κομισιόν και ΕΚΤ.

Πάμε όλοι μαζί, ως το Λουξεμβούργο
Μάλιστα, οι επικεφαλής της τρόικας, Ματίας Μορς της Ε.Ε., Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ, και Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, θα συνταξιδέψουν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο Λουξεμβούργο, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του Eurogroup. 
Σήμερα στις 11 το πρωί, συναντώνται ξανά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και ο αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, με τους επικεφαλής της τρόικας, με κεντρικό αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και, συγκεκριμένα, τη διαδικασία που θα επιλεγεί.
Επίσης, θα επαναληφθεί η συζήτηση για τα μέτρα μείωσης των δαπανών και αύξησης των φορολογικών εσόδων, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές.