Ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ μετά τις δηλώσεις του ότι δε θα ψηφίσει τα μέτρα.
Αφορμή για τη διαγραφή του κ. Σταυρογιάννη από τη ΝΔ στάθηκαν οι δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα σχετικά ότι δε θα ψηφίσει τα νέα μέτρα. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να ψηφίσει μέτρα που να εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους νοικοκυραίους της χώρας.

Ο κύριος Σταυρογιάννης ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας πως ο δρόμος που ακολουθούμε δεν είναι ο ενδεδειγμένος.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιήσε ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Νίκο Σταυρογιάννη.

Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή τον Βουλευτή κ. Νίκο Σταυρογιάννη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.