Η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα αν δείχνει πως υπήρξε πρόοδος, τότε δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.

Βασική αρχή, όπως είπε, είναι η αναγνώριση του γεγονότος ότι πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα της Ευρωζώνης και αυτή είναι η βασική προυπόθεση για όλα τα άλλα, διότι δεν θα υπάρξει άνθρωπος που θα θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα αν γνωρίζει ότι σήμερα επενδύει σε ευρώ και αύριο θα πληρωθεί σε δραχμές.

Σε άλλη συνέντευξή του, στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, προχθές βράδυ, ο κ. Σουλτς είχε τονίσει ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα και την Ισπανία, για να βάλουν ξανά σε τάξη τα δημοσιονομικά τους και να μην τους επιβληθεί άγρια λιτότητα. Όπως παρατήρησε, οι δύο αυτές χώρες έχουν κυρίως ανάγκη από δέσμευση στο ευρώ, στρατηγικές επενδύσεις, αγώνα κατά της ανεργίας των νέων, αλλά και από ελπίδα.

Απευθυνόμενος στους Γερμανούς αξιωματούχους που επικρίνουν έντονα τη βοήθεια προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε πως είναι επίσης προς το συμφέρον των πλούσιων χωρών της ΕΕ όπως η Γερμανία, να μην δουν να καταρρέουν οι αγορές των εξαγωγών τους.