Μια μεγάλη γιορτή για όλη την πόλη προετοίμασαν για σήμερα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου, τα 47α Δημήτρια, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Δέκα χορευτικά συγκροτήματα, από σωματεία, συλλόγους και φορείς, που εκπροσωπούν την πλούσια ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση, θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα ενωθούν σε μία παρέα στο Δημαρχείο της πόλης. Διαβάστε για τη γιορτή «Χορεύοντας για τα 100» , αλλά και για το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων αναλυτικά>>>


Η γιορτή με τίτλο «Χορεύοντας για τα 100» θα ξεκινήσει από 10 διαφορετικά κεντρικά σημεία της πόλης, στις 16:30. Τα συγκροτήματα θα κατευθυνθούν προς τη Λεωφόρο Νίκης, με τελικό προορισμό το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου θα χορέψουν μέχρι αργά το βράδυ, συνοδεία παραδοσιακών οργανοπαικτών. Αναλυτικά, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
  1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΣΚΟΥΤΕΡΝΑ». Αναχώρηση από Πλατεία Σιντριβανιού (Γλυπτό Ζογγολόπουλου) στις 17:05 και κατεύθυνση προς Λ. Νίκης, από τον πεζόδρομο της οδού Κ. Μελενίκου, Ροτόντα, Καμάρα, Δημητρίου Γούναρη.
  2. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ. Αναχώρηση από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου στις 17:10 και κατεύθυνση προς Λ. Νίκης, από  τον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη.
  3. ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. Αναχώρηση από τον πεζόδρομο της Ροτόντας στην Καμάρα στις 17:15 και κατεύθυνση προς τη Λ. Νίκης, από τον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη.
  4. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ. Αναχώρηση από την Πλατεία Ναβαρίνου στις 17:30 και κατεύθυνση προς τη Λ. Νίκης, από τον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη.
  5. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΛΑΧΩΝ. Αναχώρηση από την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στις 17:25 και κατεύθυνση προς τη Λ. Νίκης, από την οδό Αγίας Σοφίας.
  6. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ. Αναχώρηση από το 55ο Δημοτικό σχολείο (Κ. Κρυστάλλη 10) στις 17:15 και κατεύθυνση προς τη Λ. Νίκης από τις οδούς Συγγρού, Βασιλέως Ηρακλείου και Κατούνη.
  7. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Αναχώρηση από την Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) στις 17:15 και κατεύθυνση προς Λ. Νίκης από τους ζυγούς αριθμούς του πεζόδρομου τις οδού Αριστοτέλους.
  8. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Τ’ ΑΓΡΙΜΙΑ». Αναχώρηση από τη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Ερμού στις 17:30 και κατεύθυνση προς Λ. Νίκης από τους μονούς αριθμούς του πεζόδρομου της οδού Αριστοτέλους.
  9. ΛΥΚΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ. Αναχώρηση από Πλατεία Αριστοτέλους (στην κάτω μέρος της πλατείας) στις 17:40 με κατεύθυνση προς τη Λ. Νίκης.
  10. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ &ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αναχώρηση από την Πλατεία Μοριχόβου στα Λαδάδικα στις 17:35 και κατεύθυνση προς Λ. Νίκης από την οδό Kατούνη.
Στη συνέχεια, όλα τα συγκροτήματα μαζί θα διασχίσουν χορεύοντας τις οδούς Νικολάου Γερμανού, Λεωφόρο Στρατού και 3ης Σεπτεμβρίου, με τελικό προορισμό το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την 1η Δημοτική Κοινότητα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • Το Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τους δήμους Καλαμαριάς, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Ευόσμου – Κορδελιού, οργανώνουν εβδομάδα προβολών και δράσεων με θέμα: «Ο Λόγος των Αποκλεισμένων στον Κινηματογράφο». Οι προβολές και οι δράσεις πραγματοποιούνται παράλληλα και στους πέντε δήμους (συμπεριλαμβανομένου του δήμου Θεσσαλονίκης) έως τις 14 Οκτωβρίου 2012. Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κάντε κλικ εδώ
ΘΕΑΤΡΟ
  • Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Πλειάδες» παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σταθμοί» μέχρι και αύριο, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» (Χριστοπούλου 12, Θεσσαλονίκη). Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων» και του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης «Θεσσαλονίκη 1912 - 2012». Μέσα από κείμενα που βασίζονται σε ιστορικές πηγές και ντοκουμέντα, γίνεται μία αναδρομή στην ιστορία της Θεσσαλονίκης από το Βυζάντιο μέχρι και την Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ η μουσική παράδοση της πόλης αναδεικνύεται μέσα από πολυφωνικά τραγούδια των λαών που κατά περιόδους έχουν ζήσει σ’ αυτήν. Κείμενα Θωμάς Βελισσάρης. Δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία Νίκος Σακαλίδης. Παίζουν Θωμάς Βελισσάρης, Κώστας Καλουδιώτης, Γιάννης Μόμτσιος και το Φωνητικό Σύνολο Πλειάδες: Αθηνά Γκούμα, Ευτυχία Καβαλίκα, Δέσποινα Καλπενίδου, Ιουλία Ρούτζιου, Γεωργία Τέντα, Ρούλα Τσέρνου. Ώρα έναρξης 21.15. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ, κάρτα ανεργίας 5 ευρώ.
  • Η παράσταση «Dance me to the end of Greece - 2 # … ξένοι περιηγητές στη Θεσσαλονίκη» έως και αύριο, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 21:00, στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο - Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30, Θεσσαλονίκη). Οι αφηγήσεις και τα κείμενα ξένων περιηγητών που επισκέφτηκαν τους περασμένους αιώνες τη Θεσσαλονίκη είναι το υλικό πάνω στο οποίο βασίζεται η παράσταση. Το ιστορικό υλικό μεταποιήθηκε σε μία μικτή εγκατάσταση -μουσική, εικαστική, θεατρική–, η οποία μας ξεναγεί στις προθήκες ενός φανταστικού μουσείου, που στήνεται μέσα στο Γενί Τζαμί, και μας ταξιδεύει στους δρόμους της πόλης, στα ονόματα και στην κρυφή πολιτική που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στην καρδιά της. Σκηνική σύνθεση – σκηνοθεσία Κυριακή Σπανού. Παραγωγή δήμος Θεσσαλονίκης & θεατρική ομάδα ΤΕΣΣΕΡΑ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων» και του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης «Θεσσαλονίκη 1912 - 2012». Είσοδος ελεύθερη.
  • Το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την παράσταση «Ραχήλ;!», βασισμένη στα έργα του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Ραχήλ» (1909) και «Μεγάλη Περιπέτεια» (1937), έως και αύριο, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως). Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο 47ων «Δημητρίων» και του κύκλου «100 χρόνια εβραϊκής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη». Σκηνοθεσία – κείμενο παράστασης Πέτρος Ζηβανός. Παίζουν Μάρα Τσικάρα, Γιάννης Τσίκουλας, Τζίμης Κούρτης, Κώστας Βουρλιώτης, Γιάννης Γκουντάρας, Κατερίνα Γιαννούλη, Νίκος Νικολαϊδης, Χρήστος Τσαβλίδης, Έλενα Μιχαηλίδη. Τιμές εισιτηρίων: 15, 10 και 7 ευρώ.
  • Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών «Α4Μ» παρουσιάζει την παράσταση «Project Οδύσσειες: Θεσσαλονίκη ΙΙ (Μνήμη / Νήματα)», έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 21:00, στην Αποθήκη 7 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (απέναντι από τον εμπορευματικό σταθμό). Το «Project Οδύσσειες: Θεσσαλονίκη ΙΙ (Μνήμη / Νήματα)» είναι μια site-specific promenade performance, με παράλληλη εσωτερική και εξωτερική δράση. Πρόκειται για μία «περιπατητική» παράσταση με θεατροκεντρικό πυρήνα, που συνδυάζει διαφορετικές μορφές τέχνης και έχει ως στόχο να παρασύρει τον θεατή σε μια περιπετειώδη διαδρομή με αφετηρία το λιμάνι. Σκηνοθεσία Αθηνά Δράγκου. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων» και του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης «Θεσσαλονίκη 1912 - 2012». Τιμή εισιτηρίου 10€, 5€ (μειωμένο).
  • Το έργο «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» με τη Νένα Μεντή, στο θέατρο Εγνατία (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, πλατεία Αγ. Σοφίας), έως και τις 28 Οκτωβρίου. Το υλικό της θεατρικής αφήγησης προσέφερε το βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία» (εκδόσεις Άγκυρα). Κείμενο-σκηνοθεσία Πέτρος Ζούλιας. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.15. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 16€, φοιτητικό-μαθητικό-ανέργων 13€.
  • "Η γυναίκα της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά, με την Ελένη Κοκκίδου, έως και τις 21 Οκτωβρίου, στο θέατρο Αυλαία (Τσιμισκή 137, πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη). Σκηνοθεσία Λένα Κιτσοπούλου. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη - Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00. Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 15 ευρώ, φοιτητικό- ανέργων 12 ευρώ.
  • Το «Σεμινάριο Βλακείας» του Σάκη Σερέφα, με τον Κωνσταντίνο Μπάζα, για δύο μόνο παραστάσεις, σήμερα Σάββατο 13 και αύριο Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης). Σκηνοθεσία Θοδωρής Γκόγκος. Ώρα έναρξης 21:00. Γενική είσοδος 10€.
  • Η επιθεώρηση «Έλα απόψε στου…Μελά» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον δήμο Παύλου Μελά, στο Βασιλικό Θέατρο (Λεωφόρος Νίκης 121, Θεσσαλονίκη), έως και τις 21 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την παραγωγή που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι από τη «Θερινή Σκηνή» του ΚΘΒΕ στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά. Η παράσταση, μια πρωτότυπη σύνθεση επιθεωρησιακών κειμένων και τραγουδιών που σφράγισαν την πορεία αυτού του γνήσια ελληνικού και λαϊκού θεατρικού είδους, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Η ιστορική έρευνα και η επιλογή των κειμένων και των τραγουδιών έγιναν από τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 18.00 & 21.00. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 10€, ομαδικά εισιτήρια 8€, άνεργοι, ΑΜΕΑ 5 €.
  • Το Σχήμα εκτός Άξονα παρουσιάζει την πρώτη του παραγωγή για την περίοδο 2012-2013, με τίτλο «Πορείες Τρωάδων» (αφορμή η τραγωδία του Ευριπίδη). Σκηνοθεσία Αναστασία Θεοφανίδου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης. Ιδέα, σύνθεση κειμένων Αναστασία Θεοφανίδου. Ερμηνεύουν Αναστασία Θεοφανίδου, Αλεξία Σαπρανίδου. Σχήμα εκτός Άξονα: Πλάτωνος 35, κέντρο Θεσσαλονίκης. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα στις 9 μμ. Δεν υπάρχει εισιτήριο αλλά ελεύθερη συνεισφορά των θεατών.
  • Η παράσταση «Άγρια Μοναξιά», βασισμένη στο έργο «Τhe Lonesome West» του Μάρτιν Μακ Ντόνα, από την καλλιτεχνική ομάδα Perros, σε σκηνοθεσία Σπύρου Αθηναίου. Στο θέατρο Όρα (Αντωνίου Καμάρα 3 και Τσιμισκή, έναντι Χ.Α.Ν.Θ), έως και αύριο, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 21:00. Εισιτήρια 12€ & 10€ μειωμένο.
  • Το έργο «Χωρίς Ανάσα» του Ιάκωβου Μυλωνά, στο θέατρο 90 Μοιρών (Φιλίππου 36, κέντρο Θεσσαλονίκης), κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30, έως τις 29 Δεκεμβρίου. Σκηνοθεσία Ιάκωβος Μυλωνάς. Παίζουν Ιάκωβος Μυλωνάς, Αντιγόνη Παπαθανασίου. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ με δωρεάν κρασί.
  • Η νεανική θεατρική ομάδα Angels of Town παρουσιάζει την καινούργια της παράσταση «Όλυμπος 2012 Εν Κρίσει» στο θέατρο Αθήναιον (Βασ. Όλγας 35, Θεσσαλονίκη). Σκηνοθεσία Χριστόφορος Αντωνιάδης. Εμφανίζονται οι Χριστόφορος Αντωνιάδης, Μαντώ Θεοφιλάκου, Άννα Μαραζιάρη, Στέλλα Εμίνογλου, Βασιλική Γραικού, Ρίτα Νικολαίδου, Ειρήνη Τσιαούση. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος, 5 ευρώ (ατέλειες), ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις άνω των 5 ατόμων, είσοδος ελεύθερη σε ανέργους με επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
  • «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες» του Ιουλίου Βερν, από την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, στο θέατρο «Αθήναιον» (Βασ. Όλγας 35, Θεσσαλονίκη), έως και αύριο, Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Θεατρική απόδοση Γιάννης Δεληγιάννης. Σκηνοθεσία Κώστας Γάκης. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών και άνω. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 17.30 & 19.30, Κυριακή 11.30 & 17.30. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. του θεάτρου 2310.832060.
  • Παιδικό θέατρο για αύριο, Κυριακή. Η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Πήτερ Παν», βασισμένη στο έργο του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Χώρος: Βασιλικό Θέατρο (Λεωφόρος Νίκης 121, Θεσσαλονίκη). Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τρίτη - Παρασκευή 10.30 (για σχολεία), Κυριακή 11:00 & 15.00 (για το κοινό). Γενική είσοδος: Κυριακές 10 €. Τιμή σχολικού εισιτηρίου: Τρίτη – Παρασκευή 7 €.
  • Παιδικό θέατρο για αύριο, Κυριακή. «Οι άθλοι του Ηρακλή», με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, στο θέατρο Εγνατία (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Θεσσαλονίκη). Μέσα από την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη γέννηση του ήρωα, τη ζωή του, τους άθλους του, την καθιέρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το θάνατό του και τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο. Κάθε Κυριακή στις 11:30 & 15:00. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 10€, οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων 35€, ειδικές τιμές για ανέργους – πολύτεκνους. Για σχολεία, καθημερινά μετά από συνεννόηση στο τηλ. 2310-428027 (το κόστος του εισιτηρίου για τα σχολεία 6 ευρώ).
ΧΟΡΟΣ
  • Δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επανέρχεται στην πόλη με το έργο του «Πρώτη Ύλη», που παρουσιάζεται στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων». Οι παραστάσεις ανεβαίνουν στην Αποθήκη 15 του Λιμανιού (11-14 και 17-20 Οκτωβρίου), με ώρα έναρξης 21.00. Η «Πρώτη Ύλη» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το έργο, μετά από τις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί στο EMPAC (Experimental Media and Performing Arts Center) της Νέας Υόρκης. Δημιουργία Δημήτρης Παπαϊωάννου. Ερμηνεύουν Δημήτρης Παπαϊωάννου + Tadeu Liesenfeld. Τιμές εισιτηρίων 20 ευρώ και 10 ευρώ (μειωμένο).
ΜΟΥΣΙΚΗ
  • Ο Λάκης Παπαδόπουλος και οι ΜΠΛΕ, απόψε από τις 9, στο Club Mylos (Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία, Θεσσαλονίκη). Support: ΑΤΜΑ. Αfter hour rocks with ALL THE YOUNG DUDES. Τιμή εισόδου 10 ευρώ, 7 ευρώ e-ticket. Οι εμφανίσεις θα επαναληφθούν στις 20 και 27 Οκτωβρίου.
  • Οι βρετανοί The Underground Youth (Craig Dyer - κιθάρα, Olya Dyer - τύμπανα, Thomas Joseph - κιθάρα), σε live εμφάνιση απόψε από τις 9, στο Les Yper Yper (Γεωργίου Σταύρου 4, Θεσσαλονίκη). Είσοδος 8€.
  • Η ομάδα BΗΤΑ ΠΕΙΣ σε live εμφάνιση απόψε από τις 8.30, στο Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, περιοχή Σφαγεία, Θεσσαλονίκη). Τιμή εισιτηρίου 10€.
  • Οι Elena Angelidou & Lito Kopaidou κάθε Σάββατο βράδυ από τις 10, στο Spitimou.Groundfloor (Φράγκων 3, Θεσσαλονίκη). Είσοδος ελεύθερη, τιμή ανάλογα με την κατανάλωση.
  • Ο Δημήτρης Μπάσης απόψε στις 9, στο Θέατρο Βεργίνα του Regency CasinoThessaloniki. Τιμή εισιτηρίου 15€. Περιλαμβάνεται είσοδος στη μουσική παράσταση, ένα ποτό, είσοδος στο καζίνο και 5€ gamingvoucher. Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 21 ετών. Απαραίτητη η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Ο Δημήτρης Μπάσης θα εμφανιστεί στο Θέατρο Βεργίνα και τις 19-20 Οκτωβρίου.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Έκθεση με θέμα «Το Εργατικό – Συνδικαλιστικό Κίνημα της Θεσσαλονίκης μέσα από το ιστορικό αρχείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των σωματείων του» στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Την έκθεση διοργανώνουν το ΚΙΘ σε συνεργασία με το ΕΚΘ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Διάρκεια έκθεσης έως 4 Νοεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2310 264668, 2310 274167.
  • Έκθεση παραδοσιακής μικρασιάτικης φορεσιάς διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Άνω Πόλης (Πλατεία Ρομφέη - Κρίσπου 7), με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η έκθεση θα διαρκέσει έω τις 21 Οκτωβρίου, με ώρες λειτουργίας 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Εκδηλώσεις στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Γ. Βαφόπουλου 3, περιοχή Ντεπώ). Σήμερα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 20.00: Εγκαίνια έκθεσης έργων των Θάλειας Φλωρά - Καραβία, Κενάν Μεσαρέ, Γιώργου Ροϊλού, Γιώργου Στρατηγού, Λυκούργου Κογιεβίνα, με σκηνές των Βαλκανικών πολέμων και πορτρέτα προσωπικοτήτων με σημαντικό ρόλο. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γ’ Σώμα Στρατού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2012: 100 χρόνια ελεύθερη Θεσσαλονίκη». Διάρκεια έκθεσης έως 28 Οκτωβρίου. Αίθουσες Α’ και Β΄ Εικαστικών Εκδηλώσεων 5ου ορόφου. Ακόμη, στις 20.30: Εκδήλωση με θέμα «Η μάχη του Σαρανταπόρου και της Πόρτας και η σημασία της στην περαιτέρω εξέλιξη του αγώνα» (ομιλία, προβολή βίντεο, παραδοσιακά τραγούδια, παραδοσιακοί χοροί, έκθεση βιβλίων, αφισών και καρτών). Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων «Τα Κάστρα», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2012: Σελίδες ιστορίας και μνήμης – Ελευθέρια Σερβίων». Αίθουσα Θεάτρου. Συνεχίζεται άλλωστε η έκθεση παλιών παιδικών παιχνιδιών από τη συλλογή του παλαιοπώλη– συλλέκτη Γιάννη Βαβάτση. Διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2012: 100 χρόνια ελεύθερη Θεσσαλονίκη» και θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτωβρίου. Αίθουσα Εικαστικών Εκδηλώσεων 6ου ορόφου. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
  • Έκθεση Κρητικών Αγροτικών Προϊόντων και Ειδών Λαϊκής Τέχνης έως και αύριο, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον δήμο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο και θα λειτουργεί καθημερινά στις 10.00 -14.00 και 18.00 – 22.00. Είσοδος ελεύθερη. 

«ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΒΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» 
Από χθες, Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, έως τις 27 Ιανουαρίου 2013, οι εκθέσεις με το γενικό τίτλο «Έργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη», που διοργανώνονται και φιλοξενούνται από τα μουσεία της «Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης). Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Μουσείο του Λούβρου, καθώς και των 47ων «Δημητρίων» και του εορτασμού του δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης «Θεσσαλονίκη 1912 – 2012». Όλες οι εκθέσεις είναι ανοιχτές για το κοινό από χθες, ενώ έχει οργανωθεί ένα πρόγραμμα εγκαινίων για το τριήμερο 12-13-14 Οκτωβρίου.

Ήδη έχουν εγκαινιαστεί οι εκθέσεις:
  • «Η Ευρώπη και οι Ελληνικοί Μύθοι: 16ος-19ος αιώνας», Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00-14:00, Τετάρτη 9:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή 10.00-18.00. Εισιτήρια: 5€ γενικής εισόδου. Ισχύουν ατέλειες. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ 
  • «Από τον Πλάτωνα στον Βολταίρο και τον Κοραή: Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και ο Διαφωτισμός», Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 10:30 - 18:00, Τρίτη - Σάββατο 9:00 - 18:00, Κυριακή 9:00 - 16:00 (Το ωράριο λειτουργίας ενδέχεται να τροποποιηθεί κατά τη χειμερινή περίοδο). Εισιτήρια: 6€ γενικής εισόδου, 8€ ενιαίο εισιτήριο, περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, 4€ μειωμένο ενιαίο, 3€ μειωμένο. Ισχύουν ατέλειες. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
Ενώ
  • Σήμερα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου, 13:30: Εγκαίνια έκθεσης Nan Goldin “Scopophilia”, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη 10:00-18:00, Τετάρτη 10:00-22:00, Πέμπτη. 10:00-18:00, Παρασκευή 10:00-19:00, Σάββατο.10:00-18:00, Κυριακή 10:00-15:0. Εισιτήρια: 4€ γενικής εισόδου, 2€ μειωμένο και φοιτητικό. Ισχύουν ατέλειες. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
  • Σήμερα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου, 20:00: Εγκαίνια έκθεσης «Το Μουσείο μέσα στο Μουσείο. Mimmo Jodice & Jean Christophe Ballot», Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10:00-18:00. Εισιτήρια: 3€ γενικής εισόδου, 1,5€ μειωμένο και σχολικό, 1€ ομαδικό. Ισχύουν ατέλειες. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
  • Αύριο, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, 12:00: Εγκαίνια έκθεσης «Η λειψανοθήκη του “Αληθούς Σταυρού”», Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 9:00-16:00 (Εισιτήρια: 4€ γενικής εισόδου, 2€ μειωμένο. Ισχύουν ατέλειες. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ 
Οι εκθέσεις συνοδεύονται από σχετικούς δίγλωσσους (ελληνικά-γαλλικά) καταλόγους και πλαισιώνονται από εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις και παράλληλες δράσεις. Όλο το υλικό βρίσκεται στο link http://tiny.cc/5M-Louvre, το οποίο θα εμπλουτίζεται και θα αποστέλλεται τακτικά από τα 5 μουσεία για τις εκθέσεις τους αντίστοιχα.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
  • Ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση βυζαντινής ζωγραφικής με τίτλο «1912 – Πρόσωπα και εικόνες» στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93). Η έκθεση πραγματεύεται την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, μέσα από τη ματιά 10 σύγχρονων εικαστικών δημιουργών που αποτυπώνουν στον καμβά τους ανώνυμους και επώνυμους ήρωες, γεγονότα και συναισθήματα, με διάφορα υλικά και τεχνικές ο καθένας, αλλά με κοινή συνισταμένη τη βυζαντινή τεχνοτροπία. Διάρκεια έκθεσης έως τις 30 Οκτωβρίου. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:00 - 18:00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2012 παρουσιάζει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου την έκθεση «Ελαιώνας / Zeitenlik - Ιεροσπουδαστήριο Μονής Λαζαριστών». Φωτογραφικό υλικό, ντοκουμέντα και παράλληλες εκδηλώσεις επιδιώκουν να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης το σημαντικό αυτό κτίριο και τη μακρά ιστορία του που συνδέεται άμεσα με την ιστορία της πόλης. Έρευνα, επιμέλεια έκθεσης, κείμενα Σπύρος Λαζαρίδης. Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης). Μέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα με Παρασκευή 18:00 - 21:00, Σάββατο & Κυριακή 11:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00. Για επισκέψεις σχολείων πληροφορίες στο 2310 589 200.Είσοδος ελεύθερη.
  • «Η Θεσσαλονίκη των Συλλεκτών. Ιστορίες της πόλης» είναι το θέμα της έκθεσης που παρουσιάζει το Α.Π.Θ., σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, έως τις 8 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος» του Μουσείου (Λεωφόρος Στρατού 2, Θεσσαλονίκη). Τα σπάνια εκθέματα, τα περισσότερα εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά, προέρχονται από τις Συλλογές των: Βασίλη Βασιακώστα, Αλέξανδρου Γαρύφαλλου, Σάββα Δεμερτζή, Γιώργου Θωμαρέη, Οικογένειας Καλφαγιάν, Μανώλη Κανδυλάκη, Παναγιώτη Κόκκα, Γιώργου Κωνσταντινίδη, Γιάννη Μέγα, Βασίλη Νικόλτσιου, Άγγελου Παπαϊωάννου, Γιώργου Πατιερίδη, Κώστα Σταμάτη, Δημήτρη Τακά, Αλέξανδρου & Λένας Χαΐτογλου. Η έκθεση είναι διαδραστική και υποστηρίζεται με οπτικοακουστικές παραγωγές. Τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 09.00 - 16.00. Τιμή εισιτηρίου: 4€, 2€ (μειωμένο).
  • «Incantadas» (Μαγεμένες): μία εγκατάσταση σύγχρονων ιχνογραφημάτων μνημειακού χαρακτήρα, βασισμένων στην απεικόνιση της πολιτιστικής παράδοσης της Μακεδονίας, των καλλιτεχνών και καθηγητών του Πανεπιστημίου Γρανάδας Asunción Jódar και Ricardo Marín Viadel, στο Αρχαιολογικό Μουσείο (Μανώλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη). Η εγκατάσταση αυτή περιλαμβάνει περισσότερα από εξήντα ιχνογραφήματα μνημειακού χαρακτήρα, ύψους περίπου ενάμιση μέτρου, που παρουσιάζονται σε μορφή διαλόγου με τα έργα τέχνης του μουσείου και με τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του μοντέρνου κτιρίου. Το ερευνητικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα Incantadas έχει οργανωθεί από κοινού από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Βυζαντινών Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών Γράναδας και το Πανεπιστήμιο Γρανάδας, με στόχο τη συνύπαρξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και της αρχαίας καλλιτεχνικής κληρονομιάς. Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 10:30 - 18:00, Τρίτη - Σάββατο 9:00 - 18:00, Κυριακή 9:00 - 16:00. Τιμή εισιτηρίου: 6€, 4€ (μειωμένο).
  • Έκθεση «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη. Ανεξίτηλα σημάδια στο χώρο», στο Αρχαιολογικό Μουσείο (Μανώλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη), έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σε συνεργασία με: 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Εβραϊκό Μουσείο, Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Κέντρο Ιστορίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΥΠΠΟΤ «Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών». Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 10:30 - 18:00, Τρίτη - Σάββατο 9:00 - 18:00, Κυριακή 9:00 - 16:00. Τιμή εισιτηρίου: 6€, 4€ (μειωμένο).
  • Η γκαλερί «Ζήνα Αθανασιάδου» (Π. Π. Γερμανού 5, Θεσσαλονίκη) παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση – εγκατάσταση του Ανδρέα Αγγελιδάκη στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Φανταστικές Λύσεις». Διάρκεια έκθεσης έως τις 5 Νοεμβρίου. Μέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.30 – 14.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.30 – 14.00 & 17.30 – 21.00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Έως σήμερα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου, η έκθεση χαρακτικής PRINTS στο Kalos & Klio Showroom (Τσιμισκή 96, Θεσσαλονίκη). Πρόκειται για μια επιλογή έργων από την καλλιτεχνική παραγωγή του Κέντρου Εικαστικών Ερευνών της Χαρακτικής «AKADEMIJA» του Βελιγραδίου της Σερβίας. Την έκθεση PRINTS επιμελείται ο Μανώλης Γιανναδάκης, καθηγητήs χαρακτικής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δε - Πα 17.00-21.00, Σα 11.00-14.00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Έκθεση «Χρόνος / Zaman / Στιγμές από την Τουρκία» έως τις 22 Οκτωβρίου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Την έκθεση διοργανώνουν το μουσείο και ο εκδοτικός οργανισμός «Zaman» της Τουρκίας. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό οπτικό ταξίδι στη γειτονική μας χώρα, μέσα από τη ματιά διεθνών φωτογράφων που ταξίδεψαν στην πολυπολιτισμική Ανατολία. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της PhotoBiennale και του προγράμματος «Θεσσαλονίκη-Σταυροδρόμι Πολιτισμών». Σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, έργα της έκθεσης παρουσιάζονται στον εξωτερικό χώρο, στην άκρη της Α’ Προβλήτας του ΟΛΘ, πίσω από την Αποθήκη Δ’. Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Κυριακή 11.00-19.00, Παρασκευή-Σάββατο 11.00-21.00. Τιμή εισιτηρίου: 2 € (γενική είσοδος), 1 € (μειωμένο), 0,50 € (ομαδικές επισκέψεις).
  • Την έκθεση «Η Δύση της Ανατολής, ο αιώνας που διαμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη του 1912» παρουσιάζει το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Η έκθεση βασίζεται στις συλλογές καρτποστάλ του Άγγελου Παπαϊωάννου και του Ελληνικού Λογοτεχνικού & Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ) και υφαίνεται πάνω στο διεθνές ιστορικό πλαίσιο του 19ου αιώνα. Παρουσιάζεται και μια άγνωστη φωτογραφία της Θεσσαλονίκης από τη συλλογή Δέλλιου –η παλιότερη, πιθανόν, φωτογραφία της πόλης– καθώς και ένα δρώμενο, εμπνευσμένο από τις ενδυμασίες των τελών 19ου – αρχών 20ού αιώνα, που θα επαναλαμβάνεται κάθε Τετάρτη. Ο τίτλος «Η Δύση της Ανατολής» οφείλεται στο ομότιτλο βιβλίο της Έλλης Σκοπετέα. Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108). Διάρκεια έκθεσης έως τις 18 Νοεμβρίου 2012. Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη 9:00-16:00, Τετάρτη & Πέμπτη 14:00-21:00, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00. Είσοδος ελεύθερη. Για ομαδικές επισκέψεις καλέστε στο 2310 295.170-1).
  • Έκθεση του γερμανού καλλιτέχνη Mischa Kuball «Platon's Mirror», στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης), έως τις 25 Οκτωβρίου. Η Θεσσαλονίκη είναι ένας από τους δεκαπέντε σταθμούς της διεθνούς περιοδείας της έκθεσης «Platon's Mirror» που είναι ενταγμένη στο «Φεστιβάλ των Αοράτων Πόλεων – μια Κοσμογραφία» (συνεργασία του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης). Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10.00-18.00. Γενική είσοδος 3 ευρώ, μειωμένα εισιτήρια 1,50 ευρώ, ομαδικά εισιτήρια 1 ευρώ.
  • Η έκθεση Fine, στην γκαλερί TinT (Χρυσ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη), έως τις 27 Οκτωβρίου. Συμμετέχουν η Λένα Αθανασοπούλου, ο Νίκος Αλεξίου, o Γρηγόρης Γκρόζος, ο Χρήστος Δεληδήμος, η Μαρία Κριαρά, ο Εμμανουήλ Μπιτσάκης, η Νίνα Παπακωνσταντίνου, o Βασίλης Πασπάλης και ο Στρατής Ταυλαρίδης. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12:00–15:00 & 18:00-21:00, Τετάρτη, Σάββατο 12:00–15:00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Συνεχίζεται έως και αύριο, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, η έκθεση «It’s the Political Economy, Stupid», στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη B1, λιμάνι). Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο μέσα από τη δουλειά τους σχολιάζουν τα τελευταία 30 χρόνια της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των αποκρατικοποιημένων αγορών. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 10.00-18.00. Τιμή εισόδου έως 3 ευρώ.
  • H Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου) παρουσιάζει την έκθεση – project της εικαστικής ομάδας TeeToTuM «Women in R.E.D.» (Reinvent Environmental Dimension) έως τις 27 Οκτωβρίου. Εκτίθενται έργα 11 καλλιτέχνιδων που βιώνουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους την κρίση, γεγονός που αποτυπώνεται στο έργο τους. Ημέρες και ώρες λειτουργία: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-14.00 & 17 .00-21.00, Τετάρτη & Σάββατο 11.00 - 15.00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Έκθεση «Red line» στον χΩρο 18 (Χρυσοστόμου Σμύρνης 18, Θεσσαλονίκη). Συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες της ομάδας 3/2 Βασίλης Βλασταράς, Δημήτρης Ζουρούδης, Νικόλας Μπλιάτκας, Σταύρος Παναγιωτάκης και Γιάννης Σκαλτσάς, οι οποίοι μέσα από τον τίτλο Red line αποδίδουν τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά της εποχής που διανύουμε. Διάρκεια έως τις 25 Οκτωβρίου. Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.30 - 21.00, Τετάρτη & Σάββατο: 12.00 - 15.00. Είσοδος ελεύθερη.