Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και ο Β. Σόιμπλε, που στηρίζει την Ελλάδα
Τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του Γερμανικού Επιμελητηρίου στη Σιγκαπούρη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι «εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ, το αποτέλεσμα θα ήταν τεράστια προβλήματα για όλους» ενώ επισήμανε πως η γερμανικη κυβέρνηση εμπιστεύεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα υλοποιήσει αυτά που πρέπει να υλοποιήσει και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικοδόμηση μιας λειτουργικής διοίκησης.
Όπως εξήγησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή, καθώς, όπως είπε «ακόμη και αν η Ελλάδα βγει απο το ευρώ, ο ελληνικός λαός συνεχίζει να ζει στην Ευρώπη, για αυτό, δεν θα ήταν για κανέναν στην Ευρώπη πιο εύκολο».
«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μία σειρά πολύ σοβαρών μεταρρυθμίσεων" και αυτές θα πονέσουν, συνέχισε ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε ότι η αντίθετη πορεία θα δημιουργούσε τεράστια, απίστευτα προβλήματα, τα οποία θα είχαν επίπτωση και στους άλλους εταίρους του ευρώ. Σημείωσε, πάντως, ότι διακρίνει στην Ελλάδα αυξανόμενη στήριξη από τον ελληνικό λαό γι αυτή την δύσκολη πορεία των μεταρρυθμίσεων, την οποία βαδίζει η κυβέρνηση Σαμαρά. «Δεν υπάρχει εναλλακτική γι αυτή την πορεία και σε αυτήν θα βοηθήσουμε την Ελλάδα. Πίσω από αυτό είναι και το γεγονός ότι με αυτή τη βοήθεια θέλουμε να ενδυναμώσουμε και την πίστη προς την Ευρώπη, η οποία επανέρχεται» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός.