Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν κάτοικοι και φορείς της Νάουσας, αμέσως μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Διαμαρτύρονται για την κατάργηση των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και για την υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου. >>>

«Το ’40 είπαμε όχι στο φασισμό. Τώρα θα πούμε όχι στο μαρασμό» δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη, ο δήμαρχος Νάουσας, Τάσος Καραμπατζός.

Όπως είπε, με τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο, μαθητές, επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα καταλάβουν το οδόστρωμα στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Η κινητοποίηση, που γίνεται με πρωτοβουλία του δήμου, θα ξεκινήσει στη 1 μετά το μεσημέρι και αναμένεται να διαρκέσει για περίπου μία ώρα.

«Η συγκέντρωση αυτή είναι η αρχή των κινητοποιήσεων. Εάν δεν δοθούν εγγυήσεις και δεσμεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς για τα θέματα του νοσοκομείου, της ΔΟΥ και του ΙΚΑ θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις και εκτός Νάουσας», δήλωσε πρόσθεσε ο κ. Καραμπατζός. Όπως είπε, «όταν δεν υπήρχαν νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, η Νάουσα, χάρη στους εθνικούς ευεργέτες είχε νοσοκομείο. Και τώρα, μας παίρνουν το ΙΚΑ, που διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο κι η λειτουργία του κοστίζει το μήνα πάνω – κάτω 15.000 ευρώ το χρόνο».

Στα «σχέδια» της δημοτικής αρχής είναι να ακολουθήσει αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού στον κόμβο «Κλειδί», συμβολική κατάληψη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη και μετάβαση στην Αθήνα και διαμαρτυρία στα αρμόδια υπουργεία και το Μέγαρο Μαξίμου.

«Θα τιμήσουμε την επέτειο και την ιστορία μας και μετά θα διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο μαρασμό της περιοχής. Θα πρέπει να περάσουν πάνω από τα πτώματά μας», δηλώνει ο δήμαρχος. Κι αποκαλύπτει ότι, αν δεν βρεθεί λύση ως τις 31 Δεκεμβρίου είναι αποφασισμένος, μαζί με το δημοτικό συμβούλιο, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. «Δε θα υπάρχει λόγος να διοικούμε έναν οικισμό, όπως θέλουν να μετατρέψουν την ηρωική αλλά πολύπαθη Νάουσα», μας είπε.