Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους με μια ομάδα. Ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Ημερομηνίες που θέλουν να θυμούνται κι ημερομηνίες που θέλουν να ξεχάσουν. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ τέτοια είναι η 4η Οκτωβρίου.
Μια μέρα σαν κι αυτή το 1999, έξι φίλοι του αποτέλεσαν τους τραγικούς πρωταγωνιστές στο γνωστό δυστύχημα των Τεμπών.

Στον δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη -καθώς βρέθηκαν στην Αθήνα για τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας με τον Παναθηναϊκό- το πούλμαν που τους μετέφερε συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό και έπεσε σε χαράδρα.

Σε ένα από τα άσχημα παιχνίδια της μοίρας οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, 20 ετών, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, 25 ετών, Χριστίνα Τζιόβα, 18 ετών, Αναστάσιος Θέμελης, 22 ετών, Κυριάκος Λαζαρίδης, 17 ετών και Γεώργιος Γκανάτσιος, 22 ετών έφυγαν πρόωρα από τον μάταιο τούτο κόσμο.

«Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνεχίζει παραπέρα», η επιγραφή στο μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο του δυστυχήματος.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 14 Οκτωβρίου, σύσσωμος ο ΠΑΟΚ θα δώσει το «παρών» στο ετήσιο μνημόσυνο για να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στα έξι αδικοχαμένα παιδιά.