Μόλις λίγες ώρες κράτησε η εκεχειρία στη Συρία, αφού η αεροπορία βομβαρδίζει θέσεις των ανταρτών στη Δαμασκό
Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από το βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν στην περιοχή της Δαμασκού αεροσκάφη των συριακών ενόπλων δυνάμεων, στην πρώτη αεροπορική επιδρομή που γίνεται μετά την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός που διαπραγματεύτηκε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
"Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο ένα κτίριο στην πόλη Αρμπίν, στην επαρχία της Δαμασκού και προκάλεσε το θάνατο οκτώ ανδρών που βρισκόντουσαν μέσα στο κτίριο. Είναι ο πρώτος αεροπορικός βομβαρδισμός μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας", δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Με αφορμή την μουσουλμανική γιορτή του Έιντ αλ Άντχα η οποία διαρκεί τέσσερις ημέρες, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, αλλά και οι δύο δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους να ανταποδώσουν τα πυρά στην περίπτωση παραβίασης της εκεχειρίας από την άλλη πλευρά.
"Μπορούμε να πούμε ότι με αυτήν την επιδρομή πέθανε η κατάπαυση του πυρός. Δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για εκεχειρία", πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.
Κατά την πρώτη ημέρα της κατάπαυσης του πυρός χθες, η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση καταμέτρησε 146 νεκρούς, εκ των οποίων 53 άμαχοι, 50 αντάρτες και 43 στρατιώτες. Ο απολογισμός αυτός ξεπερνάει τους περίπου εκατό νεκρούς που είναι τα θύματα των καθημερινών μαχών που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες στη Συρία από τότε που η εξέγερση κατά του καθεστώτος μετατράπηκε σε ένοπλη σύρραξη.