Ο καθηγητής συνταγματικού Δικαίου, Κ. Χρυσόγονος εκτιμά ότι η δημοσιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ αποτελεί παραβίαση των προσωπικών δεδομένων
Την εκτίμησή του ότι υπάρχει παραβίαση των προσωπικών δεδομένων για τη λίστα Λαγκάρντ και τη δημοσιοποίησή της από τον Κ. Βαξεβάνη αναφέρει σε συνέντευξη του στο Βήμα FM ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κ. Χρυσόγονος. 
«Είναι σαφές ότι υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Η υποκλοπή και εν συνεχεία δημοσίευση της λίστας συνιστά ποινικό αδίκημα. Πέρα από το καθαρά ποινικό μέρος της υπόθεσης, υπάρχει και μια ουσιαστική απαξία στην πράξη αυτή του δημοσιογράφου, αφού με τον τρόπο αυτό διαπομπεύονται άνθρωποι που ήταν απολύτως νόμιμοι σε ότι αφορά την προέλευση των εισοδημάτων τους. 
Υπάρχει ένα θέμα με τα όρια του αυτοφώρου. Η λίστα δημοσιεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Άρα, είχε ήδη κυκλοφορήσει από την προηγούμενη μέρα κι ο εκδότης φτάνει να συλληθεί την επομένη για ένα αδίκημα που εκ των πραγμάτων δεν έχει πια την έννοια του αυτοφώρου. 
Το αδίκημα - σε όποιο βαθμό υπάρχει - είχε τελεστεί ήδη και, δεδομένου ότι πρόκειται για πλημμέλημα, αν δεν υπήρχε αυτή η παρατραβηγμένη έννοια του αυτοφώρου, δεν θα μπορούσε να συλληφθεί και θα πήγαινε σε μια τακτική διαδικασία. Στα πλημμελήματα δεν υπάρχει έκτιση ποινής στερητικής ελευθερίας».