Ο Χρήστος Πανόπουλος, πρόεδρος της ομάδας της Ξάνθης είναι γνωστό ότι δε "μασά" τα λόγια του και δε συνηθίζει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του. Ο πολύπειρος παράγοντας σε συνέντευξή του έκανε αναφορά στον ΠΑΟΚ και στον Ιβάν Σαββίδη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο "Αθλητικό Μetropolis":
Για την πορεία της Ξάνθης είπε: "Δεν ξεκινήσαμε καλά όπως θέλαμε, αλλά θα βρούμε το δρόμο μας. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Ο Κωστένογλου θα βοηθήσει σε αυτό".
Για την εικόνα της φετινής Superleague: "Είναι το πιο χάλια πρωτάθλημα, από την ύπαρξη επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και θα γίνει ακόμη χειρότερο. Θα έπρεπε ομάδες να μην είχαν παραμείνει στο πρωτάθλημα αν υπήρχε αξιοκρατία. Έξι με επτά ομάδες δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν".
Για το αν θα τελειώσουν και οι 16 ομάδες το πρωτάθλημα: "Το πρωτάθλημα αυτό δεν μπορεί να τελειώσει με 16 ομάδες, εκτός και αν θέλουμε να είμαστε… καραγκιόζηδες. Αν εφαρμοστούν οι νόμοι αποκλείεται να τελειώσουμε με 16. Αν χώνεται ο κάθε πικραμένος μπορεί να τελειώσει με 18 και με 20 ομάδες".
Για τους λόγους που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του πρωταθλήματος: "Μεγαλύτερη παράμετρος είναι η ποιότητα του θεάματος και τα οικονομικά των ομάδων. Υπάρχουν μικρά μπάτζετ και οι περισσότερες ομάδες χρωστούν σε όποιον μιλάει ελληνικά".
Για τις εκλογές της ΕΠΟ: "Δεν έχω άποψη. Δεν τα πολυξέρω τα πράγματα της ΕΠΟ. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις Ενώσεις" ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε σε ερώτηση για τον αν οι Ενώσεις πρόσκεινται στο "άρμα" του Ολυμπαικού:
"Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Αυτό επηρεάζει το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω όμως τι συμβαίνει. Επειδή ο Ολυμπιακός είναι δημοφιλής μπορεί οι Ενώσεις όλης της Ελλάδος να πρόσκεινται στον Ολυμπιακό. Έχει μια λογική".
Για το τι εικόνα έχει σχηματίσει για τον φετινό ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ θεωρώ ότι είναι μια ομάδα με μεγάλη δυναμική. Έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα στην Ελλάδα. Μου άρεσε πολύ στο μεταξύ μας παιχνίδι, άσχετα αν προηγήθηκε με ένα πέναλτι για γέλια και για κλάματα. Άξιζε να κερδίσει όμως. Η γενικότερη εμφάνιση που έκανε μου άρεσε πολύ".
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή: "Μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό για τον τίτλο. Επειδή έχει χαμηλώσει το επίπεδο είναι η μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Η μόνη ομάδα που μπορεί να το κάνει είναι ο ΠΑΟΚ".
Για τον Ιβάν Σαββίδη: "Είναι πολύ θετικό να υπάρχει ένα σοβαρός επενδυτής στο ποδόσφαιρο. Δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά έχω καταλάβει ότι είναι χαμηλών τόνων. Φαίνεται σοβαρός. Αυτός μπήκε γιατί θέλει να προωθήσει κάποια πράγματα μέσω του ποδοσφαίρου. Είναι θεμιτό και το κάνει βλέποντας τη δυναμική του ΠΑΟΚ".
Για το αν υπάρχει θέμα Βασιλακάκη για τον ΠΑΟΚ: "Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο".