Η κ. Μέρκελ «δεν έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα ... Έρχεται να σώσει το διεφθαρμένο, ανυπόληπτο και υποτελές στα συμφέροντά της πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. >>>
Ο επικεφαλής του Συνασπισμού κάλεσε το λαό «σε μία μεγάλη και ειρηνική παρουσία στους δρόμους», για την Τρίτη, όταν θα βρίσκεται στην Αθήνα η γερμανίδα καγκελάριος. Τόνισε πως απάντηση στην κρίση είναι ο λαϊκός ξεσηκωμός κατά της λιτότητας.
«Είναι εξωφρενικά ανήκουστο ο κ. Τσίπρας να κατηγορεί την Καγκελάριο της Γερμανίας ότι έρχεται στην Ελλάδα για να διασώσει το κράτος της διαφθοράς» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στη δριμεία επίθεση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι κρίμα που ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι υβρίζοντας τη Γερμανίδα Καγκελάριο σε αυτή την κρίσιμη ώρα, προκαλεί τεράστια ζημιά στα συμφέροντα της χώρας» πρόσθεσε.
«Η Ευρώπη ήταν και παραμένει στρατηγική μας επιλογή» σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό είναι ακόμη εκείνη που του δίνουν οι αντίπαλοί μας». Προσθέτει ότι «ο Χέλμουτ Σμιτ μιλά διαρκώς την ίδια γλώσσα που μιλάμε κι εμείς για το αδιέξοδο της κυριάρχης πολιτικής».