Υπογράφηκε χθες η σύμβαση μεταξύ της Αττικό Μετρό και του Παπαφείου Ιδρύματος και συγκεκριμένα ανάμεσα στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Χρήστο Τσίτουρα. >>>

Όπως έγινε γνωστό, το ίδρυμα θα παραχωρήσει στην ανάδοχο εταιρεία προς χρήση 2,2 στρέμματα υπογείως, με αντάλλαγμα 953.100 ευρώ, ποσό που προέκυψε μετά από εκτίμηση του σώματος ορκωτών εκτιμητών. Για την παραχώρηση της ιδιοκτησίας του χώρου, η εκτίμηση των ορκωτών ήταν 6,5 εκατ. ευρώ, αλλά επιλέχτηκε η λύση της παραχώρησης και τώρα ένα-ένα τα προβλήματα για την Αττικό Μετρό φαίνεται πως λύνονται.
Να σημειωθεί πως εκκρεμεί μια προσφυγή του συλλόγου αποφοίτων του Παπαφείου. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Παπαφείου, Θ. Ζέρβα, η προσφυγή είναι εντελώς αστήρικτη.
Τα έργα θα ξεκινήσουν αμέσως, αφού με την υπογραφή της εν λόγω πράξης παρέχεται το δικαίωμα στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. να προβεί στην υπόγεια κατασκευή εγκαταστάσεων και τοποθέτηση μηχανημάτων και εξοπλισμού αναγκαίου για τη λειτουργία του σταθμού «Παπάφειο». 
«Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συμβολαιογραφική πράξη που αφορά το σταθμό ‘Παπάφη’ του Μετρό Θεσσαλονίκης, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορά και Δικτύων τηρεί τις δεσμεύσεις της», δήλωσε ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος. Η υπογραφή των συμβολαίων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του νομικού συμβούλου της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Θεοδωρου Ζέρβα και όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., η Εταιρεία, συνεργαζόμενη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διευθετεί όλες τις εκκρεμότητες προκειμένου να αποδοθούν στην Ανάδοχο Κοινοπραξία όλοι οι προς κατασκευή χώροι και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί κατασκευής της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης.