Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει την επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα. "Φρούριο" η Αθήνα
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη ΓΑΔΑ με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε Κατεχάκη και Αλεξάνδρας αναμένονται να πραγματοποιηθούν αλλεπάλληλες συσκέψεις για την οριστικοποίηση του σχεδίου αστυνόμευσης, καθώς συνδικάτα και αντεξουσιαστές θα προσπαθήσουν να ετοιμάσουν μία "θερμότατη" υποδοχή στην κ. Μέρκελ.
Αν και το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, αναμένεται να ενεργοποιηθεί στο σύνολό της σχεδόν το ανθρώπινο δυναμικό της αστυνομικής δύναμης της Αττικής.
Το βέβαιο είναι πως την Τρίτη η Αθήνα θα μοιάζει με φρούριο, αφού χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στα στενά όρια του Μεγάρου Μαξίμου και της Βουλής, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
Διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι ακροβολισμένες στα επικίνδυνα για εκδήλωση επεισοδίων σημεία, ενώ μοτοσικλετιστές των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Δέλτα θα οργώνουν τους δρόμους της πρωτεύουσας και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές.
Την ίδια στιγμή θα έχουν στηθεί ο μεταλλικός φράχτης και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να κάνουν και τις πρώτες τους βόλτες στους δρόμους της πρωτεύουσας οι "υδροφόρες" της ΕΛ.ΑΣ.