Το πρώτο βραβείο του 41ου διαγωνισμού επιστολικών εκθέσεων της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης και το γράμμα από τον αγαπημένο του αθλητή Ρότζερ Φέντερερ στα χέρια του, επέστρεψε από το Κατάρ ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά, Μάριος Χατζηδήμος. >>>

Πριν από λίγες ημέρες ταξίδεψε στην αραβική χώρα προκειμένου να βραβευτεί, καθώς κατάφερε με μία έκθεση -γράμμα προς τον Ελβετό τενίστα, να ξεχωρίσει ανάμεσα σε περίπου ένα εκατομμύριο νέους από 55 χώρες, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, το θέμα του οποίου ήταν εμπνευσμένο από τη φετινή ολυμπιακή χρονιά: «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες».
 «Μου γράφει στο γράμμα του, που ήταν και η έκπληξη της βραδιάς, ότι είναι ενήμερος για την έκθεσή μου για εκείνον και πως τον 'άγγιξαν' όσα έγραψα» είπε ο 14χρονος μαθητής, ο οποίος μπορεί να παίζει τένις και να το αγαπά, αλλά η ιστορία είναι αυτή που φαίνεται να τον έχει κερδίσει αφού αυτό είναι το αντικείμενο σπουδών που θέλει να ακολουθήσει. 
Η εμπειρία της βράβευσης στο Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, ήταν μοναδική. «Ξαφνικά βρέθηκα μπροστά σε μία τεράστια αίθουσα με πάρα πολλούς ανθρώπους. Αρχικά αγχώθηκα, αλλά γρήγορα το ξεπέρασα, διάβασα την έκθεσή μου στα ελληνικά και μετά απάντησα στις ερωτήσεις που μου ετέθησαν στα αγγλικά» εξηγεί ο Μάριος.
Στο Κατάρ έμεινε τρεις μέρες κι αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο, όπως δήλωσε, ήταν «τα τεράστια κι εντυπωσιακά κτίρια και το πόσο πρόθυμοι ήταν όλοι να μας εξυπηρετήσουν και να μας βοηθήσουν». Με λόγο σεμνό και απαράμιλλη ευγένεια, ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά θεωρεί στήριγμα και οδηγό σε κάθε του προσπάθεια στη ζωή την οικογένειά του και τις αρχές της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της υπομονής και της αγάπης, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
_______________________________________________________________
από το typosthes.gr