Αποκομμένες μεταξύ τους είναι εδώ και χρόνια περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης που βρίσκονται δίπλα από τις γραμμές του τρένου στην περιοχή της οδού Μοναστηρίου. Λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα αναμένεται να δώσει μια υπόγεια οδός! >>>

Η οδός αυτή θα συνδέει τη Μοναστηρίου με την οδό Αγίας Παρασκευής και θα περνά κάτω από τις γραμμές του τρένου. 
Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. 
Όπως ανακοινώθηκε, η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση αναμένεται σε δύο μήνες και η δημοπράτησή του σε τέσσερις. 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, για το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ, έγινε μελέτη από την ΕΡΓΟΣΕ. 
Η υπόγεια οδός, με τη δημιουργία της, αναμένεται να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην αποκομμένη σήμερα σε δύο τμήματα δυτική Θεσσαλονίκη, με γρήγορο και ασφαλή τρόπο.
Επιπλέον προωθούνται ενέργειες για τη συντήρηση και ανάπλαση της οδού Μοναστηρίου και συγκεκριμένα έργα κατασκευής πεζοδρομίων, τοποθέτησης φωτισμού, δημιουργίας νέων διαβάσεων πεζών και αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα. 
Ο δήμαρχος έθεσε, εξάλλου, και το ζήτημα της αντικατάστασης της παλιάς και φθαρμένης μεταλλικής πεζογέφυρας, πάνω από τις γραμμές του ΟΣΕ, στο ύψος της οδού Χαλκίδη και της λεωφόρου Καλλιθέας στους Αμπελόκηπους.