ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ
Με ένα λιτό μήνυμα, που είχε μαγνητοσκοπηθεί γύρω στις 7 το απόγευμα, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κι αφού, ήδη, είχαν μιλήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό. >>>

Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε ελάχιστες προτάσεις, ουσιαστικά για να στείλει ένα σύντομο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. 
"Επί τρεις μήνες αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας και διαπραγματευόμαστε σκληρά, για να βγούμε από το αδιέξοδο. Έχουν ήδη -και στα εργασιακά και σε άλλα- αλλάξει πολλές από τις αρχικές προτάσεις της Τρόικας και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Το μόνο μου κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της. Αγωνίζομαι για τη μεγαλύτερη δυνατή σιναίνεση. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε", κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Να σημειωθεί ότι, μετά τη σύσκεψη με τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός   παρέμεινε στο γραφείο του στη Βουλή, όπου είχε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «λεονταρισμούς των κυρίων Κουβέλη και Βενιζέλου κατόπιν εορτής». «Τώρα εμφανίζονται ως σωτήρες των εργασιακών σχέσεων αυτοί που τις έχουν ήδη διαλύσει και σκοπεύουν στο επόμενο διάστημα να ολοκληρώσουν το έργο τους» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Η τρόικα των πιστωτών αναδεικνύοντας το κεφάλαιο των εργασιακών θεμάτων ως στοιχείο της δήθεν αντιπαράθεσης - δήθεν διαπραγμάτευσης προσφέρει στην κυβέρνηση το απαραίτητο άλλοθι που της επιτρέπει να ψηφίσει όλα τα άλλα προαποφασισμένα μέτρα που σαρώνουν και ισοπεδώνουν τη ζωή και την προοπτική μας", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Για θέατρο σκιών από τους κυβερνητικούς εταίρους έκανε λόγο η Χρυσή Αυγή, σε σχόλιό της. «Συνεχίζεται το θέατρο σκιών της συγκυβέρνησης με λεκτικούς λεονταρισμούς από αυτούς που έχουν ήδη δώσει "γη και ύδωρ" στους τοκογλύφους. Έτσι θα πάει η παράσταση μέχρι τέλους, μήπως και περισωθούν τα απο-κόμματα της εγχώριας τρόικα, που αύριο φέρνουν στη βουλή το νομοσχέδιο του απόλυτου ξεπουλήματος της χώρας», επισήμανε.