Να αποκρουστούν οι προτάσεις της τρόικας. Αυτό προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά, δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ανδρέα Παπδόπουλου, που μίλησε, σήμερα, στο ραδιοσταθμό "Αθήνα 984". >>>

«Ευελπιστούμε ότι τα μέτρα για τα εργασιακά δεν θα έρθουν, τελικά, προς συζήτηση. Με τη διαπραγμάτευση, με τη πίεση από δικής μας πλευράς- απ' ό, τι διαβάζω και από το ΠΑΣΟΚ-, στο τέλος δεν θα βρεθούν στο τραπέζι της συζήτησης. Πρέπει αυτά που προτείνει η τρόικα για τα εργασιακά να αποκρουστούν... Δεν γίνεται να καταργηθούν κατώτατος μισθός, αποζημιώσεις και τριετίες. Είναι σημαντικά κεκτημένα», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
«Θεωρώ ότι θα υπάρχουν δυσκολίες. Είναι πιθανό να έχουμε απώλειες. Ωστόσο, το μείζον είναι να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης αλλά, ταυτόχρονα, χωρίς να διαλυθεί η κοινωνία. Αυτά που προτείνει η τρόικα, κυρίως τα εργασιακά, είναι καταστροφικά», ανέφερε, ακόμα, ο κ. Παπαδόπουλος.
Δεν απέκλεισε την ανάγκη για ανασχηματισμό, αφού κλείσουν τα μέτρα: «Αν κρίνουμε όλοι ότι χρειάζεται, είναι μια καλή περίοδος να γίνει μια αποτίμηση, να δούμε τι μπορεί να γίνει, ποιες αλλαγές, ποιες διορθώσεις και αυτό να ισχύσει για τους πάντες, όχι μόνον για τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και για όλους όσοι μετέχουν στη δημόσια διοίκηση και στην κρατική μηχανή...», σημείωσε.