Ηχηρά ονόματα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, περιλαμβάνονται στην πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Αλέξανδρου Κωνσταντίνου, να συλληφθούν και να προφυλακιστούν για την υπόθεση του επαρχιακού δρόμου Ωραιοκάστρου. >>>


Ανάμεσα στα ονόματα που περιλαμβάνονται στην πρόταση του εισαγγελέα, είναι αυτό του πρώην νομάρχη του ΠΑΣΟΚ Κώστα Παπαδόπουλου και του αναπληρωτή περιφερειάρχη, Διονύση Ψωμιάδη.

Μαζί τους, άλλα 27 άτομα, πρώην αντινομάρχες, υπηρεσιακοί παράγοντες της άλλοτε νομαρχίας,  και εργολάβοι, που συμμετείχαν στις επιτροπές που αποφάσιζαν για την εκτέλεση και την χρηματοδότηση του έργου.

Η υπόθεση έφθασε στον αντιεισαγγελέα Εφετών, ύστερα από μακρόχρονη δικαστική έρευνα, για διασπάθιση δημόσιου χρήματος κατά την μελέτη και κατασκευή του έργου, που ξεκίνησε το 1997 κι ολοκληρώθηκε ύστερα από 10 χρόνια. Το θέμα είχε, βασικό, στην πρώτη της σελίδα, σήμερα, η τοπική εφημερίδα Αγγελιοφόρος.

Αναμένεται, πλέον, η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου επί της πρότασης του εισαγγελέα.

Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, δήλωσε σήμερα ότι αισθάνεται ντροπή που βλέπει πρωτοσέλιδο το όνομά του και τόνισε ότι, «σήμερα, στην Ελλάδα, όταν θέλει κάποιος να προσφέρει έργο, βρίσκει συνεχώς προβλήματα».
Την αντίδρασή του στο δημοσίευμα εξέφρασε και ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Τσαμασλής, σημειώνοντας ότι είναι ξεκάθαρη η αθωότητά του καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν είχε καμία εμπλοκή με το έργο, πέραν από την ψήφιση της κατασκευής του.