Tο 81% των Ελλήνων πολιτών δηλώνουν απαισιόδοξοι τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και για τα προσωπικά οικονομικά τους, σύμφωνα με το ΕΒΕΑ. >>>
Tο 81% των Ελλήνων πολιτών δηλώνουν απαισιόδοξοι τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και για τα προσωπικά οικονομικά τους, σύμφωνα με το οικονομικό βαρόμετρο του ΕΒΕΑ.
 
Σε ότι αφορά στην πρόταση για ενιαίο συντελεστή φορολόγησης ύψους 35% στους ελεύθερους επαγγελματίες ο κ. Μιχαλος ανέφερε ότι πρόκειται για μια εγκληματική πράξη για την αγορά, η οποία τιμωρεί τους έντιμους φορολογούμενους και αργά ή γρήγορα θα τους οδηγήσει σε άλλες λύσεις, όπως εγκατάσταση σε γειτονικές χώρες, με χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης.

Ερωτηθείς για την πρόταση του ΣΕΒ, ο οποίος πιστεύει πως το γενικό εμπορικό μητρώο πρέπει να μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Μίχαλος απάντησε με τη γνωστή λαϊκή ρήση "δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι" και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα τοκιστών και σουλατσαδόρων που δε γνωρίζουν πως λειτουργεί η αγορά.

Αναφορικά με την πρώτη αποκρατικοποίηση του 2012 είπε ότι το τίμημα δεν ήταν αυτό που αναμενόταν.
 
Ο κ. Μιχαλος εκτίμησε επίσης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε πρόσθετο εξαντλητικό - όπως είπε - πρόγραμμα περικοπών και τόνισε ότι το δημόσιο χρέος το 2013 θα διαμορφωθεί στο 182%, ποσοστό που δεν το καθιστά βιώσιμο.

Ανέφερε επίσης ότι οι οφειλές του δημοσίου το 2013 στο προσχέδιο του προϋπολογισμού διαμορφώνονται στα 7,6 δισ. ευρώ ενώ προβλέπεται ότι θα εξοφληθούν μόλις τα 3,5 δισ. από αυτά.

Τέλος εκτίμησε ότι υπάρχει πεδίο λαμπρό για διαπραγμάτευση με τους πιστωτές της χώρας από τη στιγμή που και ο ίδιος ο γάλλος πρόεδρος πρόσφατα τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων και που ο υπολογισμός για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θεωρείται αποτρεπτικός για τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά.