Ως τώρα έχουν ανακοινωθεί τέσσερις συγκεντρώσεις εργαζομένων, σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου. Δημοσιεύουμε από σήμερα τις ανακοινώσεις, επειδή αύριο, Τετάρτη, απεργούν οι δημοσιογράφοι και στο salonicanews.com δε θα γίνονται αναρτήσεις: >>>

Απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, 18 Οκτωβρίου, έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ).
Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, ενώ οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν, την ίδια μέρα, δύο στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Τέλος, οι μηχανικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στο ΤΣΜΕΔΕ, με πρωτοβουλία του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας.
Θυμίζουμε ότι, για την Πέμπτη έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία οι οδηγοί και ιδιοκτήτες Ταξί κι έτσι, για να πάτε στις συγκεντρώσεις θα πρέπει να υπολογίσετε ότι θα χρησιμοποιήσετε λεωφορεία. 
To Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, από την έναρξη έως 09:00΄π.μ. και από 20:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κύρηξε η Γ.Σ.Ε.Ε..
Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 09:00΄ π.μ. και έως τις 09:30΄ π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα Αμαξοστάσια.
Ο Ο.Α.Σ.Θ., με ανακοίνωσή του, ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού διότι λόγω της στάσης εργασίας θα παράσχει μερικώς, την συγκεκριμένη ημέρα και ώρες, τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό της πόλης. Είναι σίγουρο, όμως, ότι, όπως γίνεται κάθε φορά, ακόμη και τις ώρες που θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία, δε θα πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγιά τους, αφού, κατά την προσφιλή της τακτική, η Αστυνομία θα διακόψει, από πολύ νωρίς, την κίνηση προς το κέντρο, για να γίνουν οι πορείς των εργαζομένων... Έτσι, χρειάζεστε... υπομονή για να φθάσετε στον προορισμό σας.