Ευθύνες και στον υπουργό Οικονομικών Βάσου Σιαρλή επιρρίπτει το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας για τα αξιόγραφα της Τράπεζας Κύπρου
Ευθύνες και στον υπουργό Οικονομικών, Βάσο Σιαρλή, επιρρίπτει το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας για τα αξιόγραφα της Τράπεζας Κύπρου.
Με βάση το πόρισμα, που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο κ. Σιαρλή ως διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, ήταν ανάμεσα στα στελέχη που λάμβαναν τις αποφάσεις για έκδοση και διάθεση μετατρέψιμων αξιογράφων ύψους 2 δισ. ευρώ, τα έτη 2009 και 2011. Οι κάτοχοι των αξιογράφων έχουν δηλώσει στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, που εξετάζει το θέμα ότι δεν είχαν πλήρη εικόνα για το γεγονός ότι τα αξιόγραφα δεν ήταν καταθετικό προϊόν.
Εκτός από το Σιαρλή στο πόρισμα αναφέρονται τα ονόματα των κυρίων Ηλιάδη, Πεχλιβανίδη, Κυπρή, Χατζημιτσή, Καρυδά, Πατσαλίδη, Πουαγκαρέ, Στασόπουλου και Σωφρονίου.
Το πόρισμα ετοιμάστηκε από τον βοηθό διευθυντή του Τμήματος Εποπτείας & Ρύθμισης Τραπεζικών Ιδρυμάτων της Κεντρικής Τράπεζας, Μιχάλη Στυλιανού, και απευθύνεται προς τον προϊστάμενό του Σπύρο Σταυρινάκη, ο οποίος, όπως αναφέρεται, του ζήτησε να εξετάσει ποια ανώτερα και ανώτατα εκτελεστικά στελέχη της Τράπεζας Κύπρου ήταν οι ηθικοί αυτουργοί και καθοδηγητές προς τα κατώτερα στελέχη της τράπεζας για εξασφάλιση της επιτυχούς διάθεσης των αξιογράφων».
Σημειώνεται ότι στην Βουλή δεν κατατέθηκε το αντίστοιχο πόρισμα για την Λαϊκή Τράπεζα, γεγονός που έκανε τους βουλευτές να ζητήσουν εξηγήσεις