Περήφανους για άλλη μια φορά μας έκανε ο Έλληνας κολυμβητής που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε την πρώτη θέση στην τελευταία κούρσα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2012.

Παράλληλα παρέμεινε στην κορυφή της γενικής κατάταξης κλείνοντας την χρονιά κατακτώντας το τρόπαιο.

Την θριαμβευτική πρώτη θέση με χρόνο κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης στην τελευταία κούρσα αλλά και στη γενική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2012 των 10χλμ. Μαραθώνιας κολύμβησης που διοργάνωσε η FINA στο Σαντού της Κίνας.

Ο 4ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε περίοδο χαλάρωσης λόγω του πρόσφατου γάμου του τερμάτισε με χρόνο 1:50:41.70 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Πίσω του, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κινέζος Ζου Λι Τζουν σημειώνοντας χρόνο 1:50:45.22, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Άλαν Λόπες από τη Βραζιλία με χρόνο 1:50:45.57. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν οι Ρις Ντέιβιντ και Φέρι Γουίρτμαν με επιδόσεις 1:50:46.38 και 1:50:50.67 αντίστοιχα. Έκτος με χρόνο 1:50:51.56 ήρθε ο Γερμανός Κριστιάν Μάρτιν.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με όλους τους αγώνες. Έφτασα στο στόχο μου που ήταν η πρώτη θέση στα Παγκόσμια κύπελλα. Σήμερα ήταν ο τελευταίος και ήθελα τη νίκη, όπως κι έγινε. Έκλεισε μια χρόνια με το καλύτερο τρόπο. Τώρα ακολουθεί ξεκούραση και λίγος χρόνος για μένα, ώστε να γεμίσω μπαταρίες για το επόμενο έτος που έχει Παγκόσμιο στην Βαρκελώνη», ήταν τα λόγια του Σπύρου Γιαννιώτη.

Ο προπονητής του Γιαννιώτη, Νίκος Γέμελος δήλωσε με την σειρά του, «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που τελειώνει με αυτό τον τρόπο η χρονιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ομοσπονδία που μας στήριξε. Έδωσαν το Παγκόσμιο κύπελλο στο Σπύρο με μεγάλη χρονική διάφορα ανάμεσα σε καθένα από τα ταξίδια. Μπορεί το Ολυμπιακό μετάλλιο να μην ήρθε αλλά τουλάχιστον δεν έκλεισε άδοξα η χρόνια. Ξεκινάει έτσι μια καινούργια αγωνιστική περίοδος με στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Βαρκελώνη του χρόνου τον Αύγουστο».