Εθελοντές βάφουν, με έντονα χρώματα, τα στέγαστρα στις στάσεις του ΟΑΣΘ. Επιχειρούν, έτσι, να αλλάξουν την κακή εικόνα που εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα συνολικά 319 στέγαστρα των στάσεων του ΟΑΣΘ στο δήμο Θεσσαλονίκης.>>>

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του δήμου αναμένει τον αυριανό νέο διαγωνισμό, ελπίζοντας πως θα βρεθεί διαφημιστική εταιρία που θα αναλάβει να «μεταμορφώσει» όλους τους χώρους.
Η σύμβαση του κεντρικού δήμου με διαφημιστική εταιρία έληξε τον Ιούλιο του 2010 με αποτέλεσμα για περισσότερα από δύο χρόνια τώρα τα στέγαστρα του ΟΑΣΘ να έχουν εγκαταλειφθεί. Οι διαγωνισμοί που έγιναν το προηγούμενο διάστημα απέβησαν άκαρποι και στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε μία προσπάθεια από εθελοντές να «καλλωπίσουν» 30 στάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος και Ελευθέρων Χώρων, Κωνσταντίνο Ζέρβα, «έχουν ήδη βαφτεί πέντε στάσεις και θα βαφτούν άλλες 25. Οι εργασίες γίνονται από εθελοντές του 2012, με την ευγενική χορηγία επιχειρηματιών, που θέλουν να μεταμορφώοσυν τις στάσεις χρησιμοποιώντας ζωντανά και νεανικά χρώματα».
Όσον αφορά τον αυριανό διαγωνισμό, οι τιμές έχουν αλλάξει για τους επενδυτές που θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των διαφημιστικών πλαισίων στις στάσεις του ΟΑΣΘ. Το μίσθωμα για τον πρώτο χρόνο ανέρχεται σε 50.000 ευρώ, ως συμβολικό ποσό, ενώ για τα επόμενα χρόνια θα φτάσει τις 250.000 ευρώ.