Ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη πως για πρώτη φορά γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα

Χωρίς την τόλμη και την αποφασιστικότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς θα ήταν ακόμη ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα στον τόπο, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Λυκούδης απάντησε στην κριτική ότι με τους κυβερνητικούς εταίρους που διάλεξε η ΔΗΜΑΡ θα υπάρχουν «χαμένες μάχες», τονίζοντας: «Δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Μπορεί να έχουμε χαμένες μάχες, αλλά αν κερδηθεί η τελική μάχη, θα έχουν κερδηθεί πολλά».
Πρόσθεσε, δε, ότι για πρώτη φορά γίνεται «σκληρή διαπραγμάτευση» για τα μέτρα, σημειώνοντας ότι μπορεί η τρόικα να απέρριψε κάποιες προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, αλλά έχει ανοίξει ο δρόμος για τη χάραξη εθνικών προτεραιοτήτων. 
Σε ότι αφορά την προσπάθεια της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης, είπε ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί δεν είναι οι εκπρόσωποι των δανειστών, ούτε η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε, αλλά είναι η αδράνεια και ο χρόνος.
Υπογράμμισε ότι είναι μύθος αυτό που λένε ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» ή ότι «δεν θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη επειδή μας έχουν ανάγκη», ενώ σημείωσε πως «δεν είναι ίδιοι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και ούτε όλοι οι συνταξιούχοι πένονται».