Δυο εμβληματικά κείμενα του ευρωπαϊκού μοντερνισμού, τις «Ευτυχισμένες Μέρες» του Σάμουελ Μπέκετ από την «Πειραματική Σκηνή της Τέχνης» και τη «Μεταμόρφωση» του Φραντς Κάφκα από τον αθηναϊκό θίασο «Σημείο Μηδέν», θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», μέσα στον επόμενο Ιανουάριο. >>>

Αυτό αποφάσισε στη συνεδρίασή της, η Επιτροπή Θεάτρου του δήμου Θεσσαλονίκης.
Αποφασίστηκε, ακόμη, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος να είναι για 2η συνεχή χρονιά, αφιερωμένοι στις νεότερες θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σ’ έναν κύκλο παραστάσεων, με το γενικό τίτλο «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης». Σχετική προκήρυξη θα γίνει το προσεχές διάστημα.
Ο Απρίλιος του 2013, θα είναι ένας μήνας ανοικτός στη φιλοξενία θιάσων και ποικίλων καλλιτεχνικών σχημάτων, που επιθυμούν να προβάλουν τη δουλειά τους.
Ο Μάιος, θα είναι αφιερωμένος στις «Προτάσεις». Για 6η συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί το εαρινό «εργοτάξιο θεατρικών αναζητήσεων», ως αποτέλεσμα συνεργασίας της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης».
Τέλος, τον Ιούνιο του 2013, θα παρουσιαστούν στο Θέατρο «Άνετον» επιλεγμένες παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.