Τα Λουλουδάδικα αλλάζουν. Το πεζοδρόμιο μπορστά από το Οθωμανικό λουτρό της Κομνηνών θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ο χώρος θα φωτιστεί με ενδοδαπέδιους προβολείς και τα τραπεζοκαθίσματα από τις ταβέρνες θα... αλλάξουν θέση! >>>

Η σύμβαση για την κατασκευή του έργου του Οθωμανικού Μνημείου Παζάρ Χαμάμ, υπογράφτηκε την Τρίτη, μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας Μενέλαου Παντελίδη.
«Είναι έργο μεγάλης αισθητικής και κοινωνικής αξίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα και με την ολοκλήρωση του θα συμβάλλει στην ανάπλαση της περιοχής και θα γίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες» τόνισε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, που εκπροσώπησε στη διαδικασία το δήμο Θεσσαλονίκης.
Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο, είναι αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και μετά την έκπτωση 49,06 % που δόθηκε από την ανάδοχο εταιρία θα εκτελεστεί με 101.880 ευρώ. 
Τα πεζοδρόμια θα διαμορφωθούν ομοιόμορφα με παρόμοια υλικά (τσιμεντοκυβόλιθοι, πορόλιθοι, γρανιτένιοι κυβόλιθοι και πλάκες τσιμέντου που θα δώοσυν την εντύπωση καλντεριμιού της εποχής), εμπρός από το Οθωμανικό λουτρό επί της οδού Κομνηνών και του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των λουτρών και των περιπτέρων των λουλουδιών, παράλληλο με την οδό Βασ. Ηρακλείου. 
Επίσης για την ανάδειξη του μνημείου θα τοποθετηθούν ενδοδαπέδιοι προβολείς και θα γίνει σήμανση του χώρου προκειμένου να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα σε σημεία που δεν δημιουργούν πρόβλημα διέλευσης για τους διερχόμενους πεζούς.