«Περιμένω να δω τη δέσμη των μέτρων από τον πρωθυπουργό και να τα αξιολογήσω συνολικά, όχι αποσπασματικά». δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βλάχος στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. >>>


Η δήλωση του κ. Βλάχου έρχεται μια μέρα μετά τη διαγραφή Σταυρογιάννη, από τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Βλάχος πρόσθεσε πως ξέρει ότι τα μέτρα «θα είναι σκληρά και, πολλές φορές, μπορεί να είναι και άδικα, όμως πρέπει να αξιολογηθούν στο σύνολό τους».
Προσέθεσε πως το γεγονός ότι αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη θα πρέπει, επίσης, να αξιολογηθεί από τους βουλευτές και επισήμανε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, για πρώτη φορά, η Ελλάδα, σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, αντιμετωπίστηκε εντελώς διαφορετικά. Γίνεται μια στροφή να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με πολιτικά κριτήρια και όχι, κατ' ανάγκη, με τη λογιστική».
Εκτίμησε, παράλληλα, πως ο βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης βιάστηκε να τοποθετηθεί και «την πάτησε», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή και τον «χαιρετισμό» του Ν. Μιχαλολιάκου, είπε: «Το καθαρό χέρι ήταν καθαρό, μέχρι που έφτασε να χαιρετήσει ναζιστικά. Από τη στιγμή που χαιρετάει ναζιστικά και φασιστικά, δεν είναι καθαρό χέρι, είναι επικίνδυνο χέρι. Κι έτσι πρέπει να το δει η κοινωνία».