«Υπερβολές της παραπληροφόρησης» χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται σχετικά με το θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Νέα Ευκαρπία, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Χαρακτήρισε απαραίτητο το έργο για τη Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια, αλλά και για τη γενικότερη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης. >>>
Για την πρόταση του ΣΥΡΖΑ υποστήριξε ότι η λύση της δημιουργίας πολλών μικρότερων περιφερειακών σταθμών και όχι ενός μεγάλου, δεν εξυπηρετεί και έχει τεράστιο κόστος.
Ο κ. Μπουτάρης χρέωσε τις αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ -κατονομάζοντας μάλιστα τον βουλευτή του κόμματος κ. Κουράκη με αφορμή την παρουσία του σε κινητοποίηση, κάνοντας λόγο για θεατρική παράσταση και όχι για ουσιαστική διαμαρτυρία- καθώς όπως είπε δε γίνεται100 άτομα να αντιτίθενται σε κάτι που αφορά όλη τη συμπρωτεύουσα. 
Στο ζήτημα παρενέβη αμέσως μετά το πέρας της συζήτησης και ο κ. Κουράκης λέγοντας πως αυτά που ειπώθηκαν δεν αρμόζουν σε ένα δήμαρχο, σημείωσε πως οι κινητοποιήσεις στηρίζονται σε δύο ομόφωνες αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να υποστηρίζει τους αγώνες τους. Καταλόγισε στον κ. Μπουτάρη ότι δεν έχει κάνει τίποτα από τότε που εξελέγη. 
Με την ευκαιρία, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει στον τομέα της ανακύκλωσης, λέγοντας πως το 2012 συλλέχθηκαν 1400 τόνοι υλικών, ενώ πριν από ένα χρόνο η ποσότητα αυτή έφτανε μόλις τους 300 τόνους. Επίσης μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω κυρίως του ελλιπούς προσωπικού
Ο κ. Μπουτάρης μίλησε και για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Όπως είπε, σε μια περίοδο που όλα είναι τεντωμένα παρατηρείται έξαρση των ακραίων οργανώσεων. Σημείωσε ωστόσο πως η περιφρούρηση φέτος θα είναι πολύ καλύτερη, προκειμένου να μην επαναληφθεί το περσινό σκηνικό, όπου διάφορες ομάδες, ακόμα και αθλητικά σωματεία αποδοκίμαζαν τον Πρόεδρο. Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι εφέτος δεν θα υπάρξουν έκτροπα.