Την επανεξέταση όλων των διαδικασιών σχετικά με τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), θα ζητήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.. Αυτό προανήγγειλε ο επικεφαλής του, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο εργοστάσιο της βιομηχανίας στις Σέρρες, σήμερα το μεσημέρι. >>>



«Θα λογοδοτήσουν και θα χάσουν τα λεφτά τους οι κερδοσκόποι επενδυτές», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της ΕΒΖ και τη δική τους τύχη λέγοντας πως σε έναν μήνα δεν θα έχουν δουλειά.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α υπέρ της επανάκτησης ή δημιουργίας νέων παραγωγικών μονάδων, με στόχο να στηθεί ξανά ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

Σε ότι αφορά στη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που αναμένει να εισπράξει η Ελλάδα, παρατήρησε πως η εξάρτηση από αυτή κάνει τους Ελληνες να χαίρονται σαν ναρκομανείς» και σημείωσε πως θα τα κονδύλια αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη στήριξη των Τραπεζών και των τραπεζιτών.

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στους βουλευτές, που θα κληθούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, και τους ζήτησε να λειτουργήσουν με προσωπική ευθύνη απέναντι στο εθνικό καθήκον, με συνείδηση και το χέρι στην καρδιά. Κάλεσε σε πανελλαδικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα και υπογράμμισε: «Να είναι τα πρώτα μέτρα που δεν θα ψηφιστούν. Ως εδώ και μη παρέκει. Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται. Ο ελληνικός ξεσηκωμός θα εμποδίσει την επιβολή των μέτρων. Η Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον».

Στις 5.30μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη Μονή Τιμίου Προδρόμου, στο Ακριτοχώρι Σερρών και στις 7.30 το βράδυ θα μιλήσει σε λαϊκή συνέλευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη πλατεία Ελευθερίας των Σερρών.