Ο Μιτ Ρόμνει θα ταξιδέψει στη Φλόριδα για να σταθεί στο πλευρό των πληγέντων από τον τυφώνα Σάντι. >>>

Ο Ρόμνεϊ θα περιοδεύσει αύριο από βορρά προς νότο στη Φλόριδα, πραγματοποιώντας προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Τάμπα, το Κόραλ Γκέιμπλς και τη Τζάκσονβιλ, στο πλευρό του κυβερνήτη της Πολιτείας Τζεμπ Μπους, αδελφού του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεώτερου.
Αντίθετα με τον Ρόμνεϊ, ο Ομπάμα ματαίωσε κάθε προεκλογική του συγκέντρωση και θα παραμείνει αύριο στον Λευκό Οίκο να συντονίσει το έργο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.
Περιθωριοποιημένος στον ρόλο του απλού θεατή απέναντι στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έκανε επίδειξη κύρους διευθύνοντας τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που αντιμετώπιζαν το ακραίο καιρικό φαινόμενο και τις επιπτώσεις του, ο Ρόμνεϊ συμμετείχε σήμερα στη συλλογή τροφίμων και χρημάτων για τον Ερυθρό Σταυρό, που θα αποστείλει στα ανατολικά, σε ένα αθλητικό κέντρο στο Κέτερινγκ του Οχάιο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει κομματική συγκέντρωση.
Η συγκέντρωση, όπου αναμένεται να συμμετέχει και ο διεκδικητής της προεδρίας του 2008 Γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν, βιαστικά μετατράπηκε σε χώρο συλλογής βοήθειας προς τους πληγέντες, με τον Ρόμνεϊ να κάνει εκκλήσεις στη γενναιοδωρία των Αμερικανών.
«Οι καρδιές μας είναι βαριές με όλα τούτα τα δεινά που έχουν επιπέσει σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας», είπε ο Ρόμνεϊ απευθυνόμενος σε εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι προσέρχονταν στο αθλητικό κέντρο με σακούλες γεμάτες τρόφιμα και κονσέρβες για να σταλούν στα ανατολικά.
Ο Ρόμνεϊ επέλεξε να μην αναφερθεί στις εκλογές. Όπως τόνισε, ο ίδιος συνομίλησε με κάποιους από τους κυβερνήτες στις δοκιμαζόμενες Πολιτείες «και τον ενημέρωσαν για πολλούς ανθρώπους που περνούν δύσκολες στιγμές».
Κοιτάζοντας τις προμήθειες που έσπευδαν να δωρίσουν οι άνθρωποι, ο Ρόμνεϊ πως αυτό «αποτελεί μέρος του αμερικανικού πνεύματος, του αμερικανικού τρόπου να προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και η γενναιοδωρία σας αυτό το πρωί αγγίζει την καρδιά μου».
«Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν σήμερα το πρωί. Υπέφεραν χθες βράδυ, και η καταιγίδα συνεχίζεται», δήλωσε ο Ρόμνεϊ, προτού σπεύσει ο ίδιος να βοηθήσει, για περίπου δέκα λεπτά, να φορτωθεί ένα φορτηγό με αγαθά.
Ο Ρόμνεϊ απέφυγε συστηματικά να απαντήσει στις επανειλημμένες ερωτήσεις για τις θέσεις του σχετικά με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τις Καταστάσεις Κρίσεων FEMA), της οποίας τον προϋπολογισμό φερόταν πρόθυμος να μειώσει το 2011. Για πάνω από δέκα φορές αρνήθηκε να απαντήσει εάν θα καταργήσει αυτήν την υπηρεσία—όπως τόνιζε στις περικοπές δηλώσεών του που προέβαλαν τα μέσα ενημέρωσης.