Σε μια εξαιρετικά οικολογική κίνηση προχώρησε ο δήμος Καβάλας, που προμηθεύτηκε ηλεκτρικά ποδήλατα για τη δημοτική αστυνομία
Στην προμήθεια τριών ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων προχώρησε ο Δήμος Καβάλας, θέλοντας να τονώσει την οικολογική συνείδηση των πολιτών και να δώσει παράδειγμα για τη χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς στο κέντρο της πόλης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, τόνισε ότι «στόχος της προμήθειας των ποδηλάτων είναι να μειώσουμε το κόστος μετακίνησης των δημοτικών αστυνομικών μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα καλό παράδειγμα στους Καβαλιώτες, ώστε να χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα μεταφοράς εκτός από τα παραδοσιακά όπως αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα».
Το ποδήλατο διαθέτει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, αυτονομίας για 25 χιλιόμετρα. Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει σε μια απλή πρίζα.
«Με τη χρήση των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων», συνεχίζει ο κ. Μιχαλάκης, «ελπίζουμε να παρακινήσουμε τους πολίτες ν’ αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο, μολονότι η πόλη της Καβάλας δεν προσφέρεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη λόγω της μορφολογίας της. Τα συγκεκριμένα ποδήλατα έχουν την υποβοήθηση της ηλεκτρικής ενέργειας, κάνοντας πιο εύκολη τη χρήση του πετάλ. Πάντως ο ποδηλάτης μπορεί να κινηθεί αρκετά γρήγορα μέσα στην πόλη με την προϋπόθεση ότι θα βοηθούν σε αυτό και οι καιρικές συνθήκες»