Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, υποστήριξαν από κοινού ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ.

«Ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία έχουμε την ίδια θέση για τα ραντεβού που μας περιμένουν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος και εξήγησε ότι μεγάλη προτεραιότητα και για τους δύο είναι «να προχωρήσει, κατά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Οκτωβρίου, όσο αυτό είναι δυνατό, η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη».

«Θα πρέπει επίσης να βρούμε λύση για την Ελλάδα, με το που θα παραλάβουμε την έκθεση της τρόϊκας. Εφ'όσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση, Γαλλίας και Ισπανίας, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην ευρωζώνη», πρόσθεσε ο Φρ. Ολάντ.

«Η Ισπανία πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ», δήλωσε και ο Μαριάνο Ραχόϊ.

«Όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας. Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μια συνολική αποτυχία για την ΕΕ, μια αποτυχία που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και οι άλλες χώρες να πάρουν τις αποφάσεις που αρμόζουν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», είπε.