Επίθεση στον Γιάννη Κόντη με απίστευτους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Λάμπρος Γάντας, που έλυσε τη σιωπή του και αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Άρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λάμπρος Γράντας στο Αθλητικό Metropolis:

«Αυτά που συμβαίνουν τώρα στον Άρη, είναι η φυσική συνέπεια όλης της κατάστασης που υπάρχει εδώ και χρόνια στην ομάδα. Εδώ και χρόνια τόνιζα ότι όπως πηγαίνουν τα πράγματα, ο Άρης οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Το κακό είναι πως οι σοβαροί άνθρωποι δεν ξεσηκώθηκαν νωρίτερα, ούτως ώστε να μην αφήσουν την ομάδα να φτάσει στο χάλι που βρίσκεται τώρα» τόνισε αρχικά, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Πλέον δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων. Αυτό ήταν και το νόημα όσων είπα στους Αρειανούς, που επιτρέψανε να φτάσει η ομάδα να χρωστάει 30 εκατομμύρια. Δεν υπάρχει άνθρωπος στη Θεσσαλονίκη που να μπορεί να σώσει το πράγμα. Αν μαζευτούν κάποιοι αξιόλογοι άνθρωποι, τότε ο Γράντας θα είναι κοντά τους για να βοηθήσει. Αλλά στον Άρη κάνουμε αστείες συζητήσεις. Εδώ το 1993 όταν είχα αναλάβει, ξοφλήσαμε με τα χρέη, καθαρίσαμε κι εκεί που πήγαμε να σηκωθούμε, με έδιωξαν από την ομάδα».

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις που παρέθεσε το πρωί στο «Αθλητικό Metropolis» ο Γιάννης Κόντης : «Σωστά τα λέει ο Κόντης. Ένα τίποτα, ένας εργάτης, που ήρθε στον Άρη και εξαπάτησε τους πάντες. Έφερε το Νεϊζίνιο και κάτι τέτοιους απίθανους. Ένας άνθρωπος που δεν είχε να φάει, έγινε άνθρωπος στον Άρη. Εγώ δεν τα λέω τώρα αφού τα έλεγα από τότε γι? αυτόν τον ελεεινό και τρισάθλιο άνθρωπο που τον φέρανε κάποιοι και τον κράτησαν στην ομάδα. Είναι αστεία πράγματα να συζητάμε για τον Κόντη. Γελοίοι είναι αυτοί που τον έκαναν και διευθυντή στην ομάδα, θέλουν πραγματικά κρέμασμα όσοι τον έφεραν στον Άρη». 

Όταν του τέθηκε επί τάπητος η οικονομική κατάσταση του συλλόγου και το αν μπορεί να προκύψει η οποιαδήποτε αλλαγή, εμφανίστηκε απαισιόδοξος, λέγοντας: «Έχω πει ουκ ολίγες φορές, ότι είτε πρέπει να μαζευτούν λεφτά είτε να την αφήσουμε την ιστορία. Ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορεί να ελπίζει ο Άρης, δεν θέλω να απογοητεύσω τον κόσμο αλλά έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί πιο νωρίς. Αν χρωστούσε λιγότερα, θα μπορούσαν να βρεθούν άνθρωποι να βοηθήσουν. Ας είμαστε ρεαλιστές… Αυτοί που άφησαν τον Άρη σε αυτή την κατάσταση, θέλουν κρέμασμα. Κάθε φορά που έχουν ζόρι στην ομάδα, θυμούνται τον Γράντα. Όταν δεν έχουν ζόρι, δεν τον καλούν ούτε στο γήπεδο».

Στον επίλογο του χαρακτήρισε ζοφερό το μέλλον της ομάδας, επισημαίνοντας: «Το θέμα στον Άρη είναι σύνθετο και όχι απλό. Με πονάει ο Άρης, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω. Ούτε το άρθρο 99 μπορεί να σώσει τον Άρη έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον τα πράγματα. Όταν είχαν μαζευτεί οι παλαίμαχοι, τους είπα ότι αν μαζευτούν εκατομμύρια, κάτι μπορεί να γίνει. Αλλά με μερικές χιλιάδες ευρώ; Δεν γίνεται τίποτα… Όποιος θέλει να μπει και να χάσει τόσα χρήματα σε μια ομάδα, ή είναι βλάκας ή υστερόβουλος. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δώσουν αλλά να δώσουν ανθρώπινα, όχι 20 και 30 εκατομμύρια ευρώ. Στον Άρη, εκατό χρόνια ασχολούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι. Είναι δυνατόν για παράδειγμα να μαλώνει ο Σκόρδας, που έβαλε τον Άρη στο άρθρο 44 και μετά τον ξαναπτώχευσε; Αστεία πράγματα…».