Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στη Δαμασκό έσπειρε το θάνατο σε 11 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 50.


Νωρίτερα, το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης είχε μεταδώσει πως ο αριθμός των νεκρών είναι δέκα.

«Η τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο πλησίον ενός αρτοπωλείου, στην οδό Ραόντα, στη Τζαραμάνα, προξένησε τον θάνατο έξι ανθρώπων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό», αναφέρθηκε στη μετάδοση του δικτύου.

Και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OSDH), που εδρεύει στη Βρετανία και αντλεί πληροφόρηση από αντάρτες και ιατρικές πηγές, έκανε λόγο για έξι νεκρούς.

Η κρατική τηλεόραση προέβαλε εικόνες από κατεστραμμένα κτήρια. Οι δράστες της επίθεσης «πίστευαν πως εκεί κατοικούσαν στρατιώτες», δήλωσε μία γυναίκα δείχνοντας ένα κτήριο, του οποίου η πρόσοψη είχε καταρρεύσει κι εμφανίζονταν οι ένοικοί του να κυκλοφορούν στο σπίτι τους με τις πιζάμες. 

«Τέλος πάντων, οι στρατιώτες βρίσκονται εδώ για να μας προστατεύσουν», προσθέτει η ίδια.

Η κοινότητα αυτή, η οποία πρόσκειται φίλα στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ και στην οποία κατοικούν Χριστιανοί και Δρούζοι, έχει πληγεί ήδη από άλλες δύο βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στις 28 Αυγούστου και στις 3 Σεπτεμβρίου, στις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους, στην πρώτη 27 άνθρωποι και πέντε στη δεύτερη.

Μία δεύτερη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο νότιο προάστιο της Δαμασκού Χάτζαρ αλ Ασουάντ, που αποτελεί πεδίο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ καθεστωτικών και ανταρτικών δυνάμεων, «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει προκαλέσει πολυάριθμα θύματα», σύμφωνα με όσα μετέδωσε υπό μορφή τίτλων ειδήσεων το κρατικό δίκτυο της τηλεόρασης.