Σε αίθουσα των Village Cinemas παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και σε επίσημους προσκεκλημένους -μεταξύ των οποίων και ο κύριος Κοντομηνάς- η ομάδα μπάσκετ του Δικεφάλου...


To παρόν στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί άνθρωποι του μπάσκετ και φυσικά ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μπάνε Πρέλεβιτς.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Μπάνε Πρέλεβιτς και αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Κοντομηνά για τη στήριξη που παρέχει στην ομάδα, μέσω των εταιρειών του, βοηθώντας την ΚΑΕ να παραμείνει "ζωντανή". Στην τοποθέτησή του ο Μπάνε δεν παρέλειψε να επισημάνει πως η ομάδα που παρουσιάζεται σήμερα είναι η καλύτερη ομάδα που μπορούσε να φτιαχτεί και σαν τέτοια πρέπει να τη βλέπουμε και να τη στηρίξουμε όλοι μας.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος είπε:""Θα μείνουμε πιστοί στο στόχο της εξυγίανσης ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να έρθει ένας μεγάλος επενδυτής που θα την πάει εκεί που πραγματικά της αξίζει. Θέλουμε να εξυγιάνουμε την ομάδα ενώ παράλληλα μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε την καλύτερη ομάδα μάρκετινγκ, η οποία μας έφερε πολλούς χορηγούς. Ευχαριστώ επίσης έναν φίλο του ΠΑΟΚ, τον κ.Μανώλη Μαλέλη και μας έφερε κοντά με τον Δημήτρη Κοντομηνά. Με την παρουσία του ο ΠΑΟΚ άλλαξε επίπεδο και για αυτό τον ευχαριστούμε"...

Και συνεχίζοντας απευθυνόμενος στον κ. Κοντομηνά, σημείωσε: "Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός, έχει πολύ δυνατό όνομα, τον καλώ να σταθεί μαζί μας και αν όλα πάνε καλά, να προχωρήσουμε και σε άλλα πράγματα".

Στη συνέχεια έδωσε μαζί με τον Μπάνε Πρέλεβιτς τη φανέλα με το νούμερο 1 στον Κοντομηνά.

Απαντώντας ο κ. Κοντομηνάς τόνισε: "Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου που με έφεραν κοντά σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ιστορία, μια ιδέα, ένας σύλλογος με μεγάλο παρελθόν, αλλά εμείς θέλουμε να τον βοηθήσουμε για το μέλλον. Έχει εγκαταστάσεις, έχει έμψυχο υλικό, μπορεί να επιστρέψει στις νίκες, στις επιτυχίες, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

"Θα συμβάλλω όσο μπορώ για να επιτευχθεί αυτό, είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, με την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Σας ευχαριστώ που με έχετε κοντά σας κι εγώ θα είμαι κοντά στην ομάδα αυτή, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η φανέλα που μου δώσατε είναι μεγάλη τιμή, θα την έχω, αν και δεν μπορώ να παίξω μπάσκετ".

Στν αρχή της παρουσίασης, ο Τζον Κόρφας παρέδωσε τη φανέλα με το Νο 4 στον Γουίλιαμ Χάτσερστον οποίον ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ ο Χάτσερ ανέφερε: "Όλα είναι καλά, ελπίζω να πάμε καλύτερα".

Στη συνέχεια ο Λεωνίδας Κασελάκης πήρε τη φανέλα με το Νο 5 την οποία του παρέδωσε ο Γιάννης Πολίτης. Ο αρχηγός της ομάδας του τελικού των ξυρισμένων κεφαλιών είπε: "Εμείς οι παλιοί παίκτες κάνουμε ότι μπορούμε για το καλό του ΠΑΟΚ, για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις. Εύχομαι η ομάδα μας να τα καταφέρει. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι πολύ βαριά. Εύχομαι καλή επιτυχία".

Κασελάκης: "Βρίσκομαι εδώ λίγες ημέρες, αλλά νιώθω πολύ οικεία, είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που είμαι στον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι με τη σκληρή δουλειά θα αφήσουμε πίισω μας τόσο τα φιλικά όσο και το Κύπελλο".

Η σειρά του Νίκου Στααυρόπουλου να δώσει τη φανέλα με το Νο 6 στον Κώστα Χαραλαμπίδη. Ο Magic είπε: "Ο στόχος για αυτή την ομάδα ήταν να κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο. Έχουμε μόνο δύο ξένους παίκτες , ενώ ανεβάσαμε 3 παιδιά απ' την εφηβική ομάδα. Δοκιμάσαμε στο καμπ το καλοκαίρι 70 παιδιά και δώσαμε σε 3 επαγγελματικό συμβόλαιο. Σε όλα αυτά προσθέσαμε και έμπειρους παίκτες. Θεωρούμε ότι η ομάδα μας είναι ότι καλύτερο υπάρχει, μετά τους δύο μεγάλους. Σας υπόσχομαι ότι αυτό θα το δείτε στην πορεία του πρωταθλήματος. Σας καλούμε στο γήπεδο να δείτε την ομάδα να χαρείτε κι εσείς μαζί μας, να πω στα παιδιά ότι αυτή η φανέλα πρέπει να τιμηθεί απ' όλους".

Χαραλαμπίδης: "Συναισθανόμενοι το βάρος της φανέλας, την ευθύνη που έχουμε, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε σκληρά για να σας βγάλουμε ασπροπρόσωπους, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη στήριξη".

Ακολούθως ήρθε η ώρα του Μακ Γκραθ. Ο παίκτης πήρε το Νο 7 και τον καλωσόρισε στον ΠΑΟΚ ο Μπάνε Πρέλεβιτς, λέγοντας: "Όταν έχεις μπάλα στα χέρια, αποφασίζεις πάντοτε μόνος σου. Όταν είσαι στη διοίκηση, έχεις μαζί σου κι άλλους που όλοι δουλεύουν σκληρά για τον ίδιο στόχο".

Μακ Γκραθ: "Όλα ελπίζω να πάνε καλά και αυτό θα γίνει με σκληρή δουλειά και μόνο με αυτη".

Τη φανέλα με το 8 έδωσε ο Γιώργος Καραμβέρης στον Γιώργο Θεοδωράκο... Ο Καραμβέρης είπε: "Νιώθω πολύ χαρούμενος απ΄ αυτά που άκουσα σήμερα και δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει και όραμα και μέλλον. Εύχομαι το καλύτερο για το σύλλογο που αγάπησα και υπηρέτησα για αρκετά χρόνια".

Θεοδωράκος: "Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της".

Τη φανέλα με το Νο 9 έδωσε στον Μιχάλη Τσαιρέλη ο Γιώργος Μπαλογιάννης υπογραμμίζοντας: "Εύχομαι στους παίκτες που θα είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αλλά και στους προπονητές να είναι δυνατοί, να έχουν υγεία και απ' ότι βλέπω από τη θέληση τους, θα κάνουν τη φανέλα του ΠΑΟΚ ακόμη πιο βαριά".

Τσαϊρέλης: "Δουλεύουμε πολύ καλά και ελπίζω ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα που θέλουμε".

Η παρουσίαση συνεχίζεται με το Νο 10, το οποίο παρέδωσε στον Γιώργο Δέδα ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος σημειώνοντας: "Εύχομαι η ομάδα που έχουμε κάνει και η οποία είναι ελληνική ομάδα, να έχει υγεία. Θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο, το οποίο πιστεύω ότι είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Αναφέρομαι στον κ. Μαρκόπουλο, στον κ. Σταυρόπουλο και στον κ.Ζουρνατζίδη".

Δέδας: "Ήμουν και πριν 2 χρόνια στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Τότε οι χαρές ήταν περισσότερες από τις λύπες. Εύχομαι το ίδιο και για φέτος. Εύχομαι υγεία σε όλους μας".

Το Νο 11 έδωσε στον Βαγγέλη Μαργαρίτη ο Άγγελος Μιχόπουλος δηλώνοντας: "Εύχομαι καλό κουράγιο στη διοίκηση. Για μένα το όραμα το δίνει ο πρόεδρος. Αυτό που ζήσαμε στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια να φεύγουν δηλαδή οι παίκτες στη μέση της περιόδου ελπίζω πραγματικά να σταματήσει. Πιστεύω ότι ο κ. Κοντομηνάς και η διοίκηση θα το καταφέρουν".

Μαργαρίτης: "Από την πλευρά μου θέλβω να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία πάνω από όλα. Θα δουλέψουμε καθημερινά στο γήπεδο για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα".

Η Εύα Καϊλή έδωσε το Νο 12 στον Λάζαρο Παπαδόπουλο μαζί με την ευχή να είναι αυτή η σεζόν η καλύτερη.

Ο Παπαδόπουλος είπε: "Χαίρομαι πολύ που ξεκινά σύντομα το πρωτάθλημα, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

To Νο 13 έδωσε στον Ντίνο Νικολόπουλο ο Τέλης Ζουρνατζίδης: "Να έχουμε τη δυνατότητα να ασχολούμαστε μόνο με το μπάσκετ και αν το πετύχουμε αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα τα πάμε περίφημα. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι ο πιο μπασκετικός σύλλογος στη Βόρεια Ελλάδα", είπε ο team manager του ΠΑΟΚ.

Το Νο14 έδωσε στον Νίκο Καλλέ ο Ζαχαρίας Κατσούλης: "Βλέπω μπροστά μου μια νέα ομάδα με φιλόδοξους και αισιόδοξους παίκτες. Βλέπω μια διοίκηση που παλεύει, βλέπω το καλύτερο προπονητικό team. Bλέπω έναν γκουρού της επιχειρηματικότητας όπως ο κ. Κοντομηνάς... Πώς να μην είμαι κι εγώ αισιόδοξος;".

Καλλές: "Να ξεκίνησουμε καλά αυτή την Κυριακή, με υγεία".

Ακολούθησαν τρεις νεαροί παίκτες:

Το Νο 15 δόθηκε στον Αλέξη Βαρυτιμιάδη από τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε τον ΑΣ ΠΑΟΚ: "Εκ μέρους του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ καλωσορίζω τον κ. Κοντομηνά που έμαθε στους Έλληνες τι θα πει ασφάλεια και τον κ. Μαλέλη που έφερε αυτόν τον άνθρωπο κοντά στην ομάδα μας. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολυετής η συνεργασία μας".

Βαρυτιμιάδης: "Εύχομαι να έχουμε καλή χρονιά, με υγεία".

Στον 17χρονο Μιχάλη Λιάπη, το Νο 17 έδωσε η ζωντανή ιστορία του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Δαπόντες,αρχηγός της ομάαδς το 1959 όταν ο Δικέφαλος πήρε το πρώτο Πρωτάθλημα Ελλάδας! Ο Δαπόντες είπε: "Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαστε εδώ. Πήραμε το 1959 το πρωτάθλημα και ο Ιωαννίδης ακόμη μου το λέει. Εύχομαι απο καρδιάς να βγαίνουν παιδιά απ' τα τμήματα υποδομής που να αγαπούν τον ΠΑΟΚ".

Λιάπης: "Εύχομαι να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν".

Στον 18χρονο Θωμά Αμπαρά, έδωσε το Νο 18 ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, δήμαρχος Πανοράματος-Πυλαίας: "Με χαρά είδα ότι αυτή η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά που μπορούν να τα καταφέρουν".

Αμπαράς: "Εύχομαι υγεία σε όλους και καλή μπασκετική χρονιά".

Το Νο 19 στον Δημήτρη Χαριτόπουλο έδωσε ο Nίκος Βεζυρτζής. Ο ιστορικός πρόεδρος του τμήματος τόνισε: "Χαίρομαι που βλέπω ανθρώπους μετά από τόσα χρόνια να είναι κοντά στην ομάδα. Για ένα πράγμα όμως χαίρομαι ιδιαίτερα: Γνωρίζω πως γίνονται οι μεγάλες ομάδες, γνωρίζω τι χρειάζεται. Είναι ήρωες οι άνθρωποι που τώρα μας διοικούν. Έχουμε όμως και μία τύχη, να είναι κοντά μας κι ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ο κ. Κοντομηνάς, Εύχομαι και θέλω και πιστεύω ότι δε θα μείνει μόνο σε αυτή τη χορηγία, αλλά θα θελήσει να δει την ομάδα αυτή, πρώτη. Είναι στο χέρι μας, να στηρίξουμε την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ κι ο συμπολίτης μας Άρη έκαναν την Ελλάδα να σταματά κάθε κίνηση κάθε φορά που έπαιζαν. Θέλουμε να έρθουν πάλι τέτοιες επιτυχίες. Εύχομαι στη διοίκηση να δώσει τη σπίθα που θέλει ο κ. Κοντομηνάς για να μας στηρίξει και όλοι μας να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ να γίνει και πάλι μεγάλος".

Χαριτόπουλος: "Είναι πολύ σημαντικό που ακούγονται όλα αυτά και φαίνεται πως η ομάδα έχει τόσο μεγάλη στήριξη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες που θα πρέπει να τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο. Σας ευχαριστούμε πραγματικά για όλα".

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το προοπνητικό team με τον Σούλη Μαρκόπουλο να επισημαίνει: "Είναι μεγάλη τιμή το να είσαι προπονητής στον ΠΑΟΚ, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη. Είσαι δακτυλοδεικτούμενος παντού. Είναι μεγάλη ευθύνη, να έχεις μια καλή ομάδα μέσα στο γήπεδο, και έξω απ' αυτό να συμπεριφέρονται όπως αρμόζει σε αυτή την ομάδα. Σύμφωνα με το μπάτζετ που έχουμε, στραφήκαμε σε Έλληνες παίκτες. Χρειάζεται όμως υπομονή από όλους. Ξέρω ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις, θέλει άμεσα αποτελέσματα, αλλά η ομάδα μας είναι νέα. Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια και οι φίλαθλοι αν πλαισιώσουν την ομάδα τόσο στις καλές όσο και στις άσχημες στιγμές, πιστεύω ότι θα πάμε καλά".