Συγχαρητήρια και ερωτηματικά στις πρώτες του δηλώσεις για την εκλογή προέδρου της ΕΠΟ, μοίρασε ο ηττημένος της διαδικασίας.
Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στον κ. Σαρρή για τη εκλογή του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Ενώσεις που μας στήριξαν παρά τις αντίξοες συνθήκες. Δώσαμε έναν έντιμο αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή και πιστέψτε με ότι οι συνθήκες δεν ήταν φυσιολογικές. Δεν θέλω να επεκταθώ, το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Η νέα διοίκηση θα έχει μεγάλο έργο μπροστά της και όλοι θα πρέπει να συμβάλλουν σ’ αυτήν. Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στήριξαν και τις ενώσεις που με στήριξαν και να δώσω και πάλι συγχαρητήρια στον κ. Σαρρή.

Σε ερώτηση τι εννοεί για τις αντίξοες συνθήκες απάντησε: «Οι αντιξοότητες κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν αυτές οι εκλογές ήταν μεγάλες. Δεν έχει νόημα να μπω σ’ αυτό.

Σχετικά με την κληρονομιά που αφήνουν οι απερχόμενοι στον κ. Σαρρή και αν εκείνος θα καταφέρει να πετύχει, ο κ. Γκαγκάτση είπε: «Θα το δείξει ο χρόνος. Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου να στηρίξει την προσπάθεια. Το ποδόσφαιρο θέλει διαφορετικά πράγματα είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση, τέλος, αν προτίθεται να επιστρέψει, απάντησε: «Ποτέ μη λες ποτέ»