Βγήκαν ξανά στους δρόμους οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ
Θερμαϊκού για τον ίδιο λόγο (φωτογραφία
από παλαιότερη κινητοποίηση των παιδιών)

από το farosthermaikou.blogspot.com
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, έξω από το δημαρχείο Θερμαϊκού, σήμερα, οι 305 μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου του δήμου. >>>
Διαμαρτύρονται επειδή το συγκρότημα στο οποίο στεγάζεται το σχολείο τους βρίσκεται δίπλα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, με τέσσερις λωρίδες ανά κατεύθυνση και δεν υπάρχει παρά μία διάβαση για όλα τα παιδιά.


Όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Αλίκη Δημητριάδου Παντέκα, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του FM100, γονείς και παιδιά ζητούν λύση από το 2000 κι αυτή δεν δρομολογείται. «Απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων», μας είπε χαρακτηριστικά, αφού ούτε η λύση της πεζογέφυρας προωθήθηκε, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει αρκετός δημόσιος χώρος για να «πατήσουν» τα πέδιλα της γέφυρας, ούτε η δημιουργία κυκλικού κόμβου μπροστά από το σχολείο, κάτι που θα έκανε τα αυτοκίνητα να επιβραδύνουν, αλλά κρίθηκε ότι το κόστος είναι πολύ μεγάλο.

Οι μαθητές σήμερα συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο τους και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ως το δημαρχείο Θερμαϊκού. Όπως επισήμαναν «καθημερινά μπαίνει σε κίνδυνο» η ζωή τους, αφού, εκτός του προβλήματος με το δρόμο, το σχολείο τους στεγάζεται σε νοικιαζόμενο κτίριο με μία, μόνον, έξοδο, χωρίς έξοδο κινδύνου.

Για την κ. Παντέκα «είναι θλιβερό το ότι χάθηκε η ευκαιρία να χτιστεί ένα ολοκαίνουργιο σχολείο, σε σωστή θέση, μέσω ΕΣΠΑ και τώρα δίνονται 15.000 ευρώ το μήνα, για να στεγάζεται το σχολείο στο συγκεκριμένο κτίριο».