Να ανασταλεί η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών και η έκδοση οικοδομικών αδειών στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς θα ζητήσει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης. >>>


Το αίτημα θα υποβληθεί προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη. 

Σε αυτούς τους τρεις μήνες, θα προωθηθεί από το δήμο Καλαμαριάς η αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού που προβλέπει χρήσεις πρασίνου στην περιοχή.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού, όπου παρουσία της δημοτικής αρχής και βουλευτών, τέθηκε το ζήτημα των εργασιών που ξεκίνησαν για την οικοδόμηση οικοπέδου στην παραλία, εν μέσω σφοδρών διαμαρτυριών των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, γίνονται από την πλευρά του δήμου σοβαρές προσπάθειες για την αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού ώστε να ανακοπεί οποιαδήποτε προσπάθεια ανοικοδόμησης.

Το πρωί έξω από την έδρα του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της Καλαμαριάς που πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία σε μια ένδειξη αντίδρασης, όπως είπαν, στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της παραλίας.