Η επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα, έχει προκαλέσει την κινητοποίηση κομμάτων και συνδικάτων, που ετοιμάζουν "υποδοχή"
Καυτή υποδοχή" στην καγκελάριο Μέρκελ προετοιμάζουν κόμματα και συνδικάτα. Μετά τους Ανεξάρτηοτυς Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις της Τρίτης 9 Οκτωβρίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις "υποδοχής" της κ. Μέρκελ και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και στο συλλαλητήριο της Τρίτης 9/10 στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον κόσμο του, όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από την αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική κυβέρνησης - τρόικας, να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες.

Σε παναττική στάση εργασίας καλεί η ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Σε παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15.00 την Τρίτη προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλώντας τους εργαζομένους να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στις 13.00 στο Σύνταγμα, με αφορμή της επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.
"Οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απαντούν με κινητοποιήσεις στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με εντολές της κυρίας Μέρκελ και των Ευρωπαίων ηγετών", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρει, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.
Επισημαίνεται πως το συλλαλητήριο της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2012 θα γίνει κανονικά, όπως έχει ήδη καθοριστεί, για τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.