Μετά τη μάχη του... βουνού (στις Σκουριές της Χαλκιδικής) ήρθε η ώρα της... μάχης των ανακοινώσεων. ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείο Δημόσιας Τάξης διασταυρώνουν τα ξίφη τους και επί των πληκτρολογίων: >>>

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης και των πρακτικών που χρησιμοποίησε η αστυνομία για την απώθηση των διαδηλωτών, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατία από τις δυνάμεις καταστολής». Από τη μεριά του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι νομιμοποιεί τα επεισόδια και υπερασπίζεται τους κουκουλοφόρους. 
Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Χαλκιδικής αναφέρει ότι «η βόρεια Χαλκιδική και οι χιλιάδες πολίτες της, έζησαν χθες ακόμα ένα επεισόδιο καταστολής και αστυνομικής τρομοκρατίας, με απαγορεύσεις, χημικά, κυνηγητό και ξύλο. 
Η εταιρία ‘Ελληνικός Χρυσός’ στην προσπάθειά της να επιβάλει την μεταλλουργεία χρυσού στην περιοχή, με τις ευλογίες και την κάλυψη της κυβέρνησης, έχει μετατρέψει την αστυνομία σε μπράβους της, η οποία και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί αναίτια και απροκάλυπτη βία ενάντια σε απλούς ανθρώπους. 
Τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια, η καταστροφή αυτοκινήτων διαδηλωτών, η προσαγωγή 15 πολιτών μετά την διαδήλωση - που με πολύ ‘κόπο’ και χωρίς στοιχεία, από την μεριά της αστυνομικής διεύθυνσης Πολυγύρου, μετατράπηκαν αργά το βράδυ σε συλλήψεις για ‘στάση κατά της αστυνομίας’ - ο προπηλακισμός της βουλευτή μας, Κατερίνας Ιγγλέζη, από αστυνομικούς των ΜΑΤ, αποδεικνύουν ότι τόσο η κυβέρνηση, η εταιρεία των χρυσοθήρων αλλά και η ηγεσία της αστυνομίας, έχουν αποφασίσει να φτάσουν στα άκρα. 
Η τρόικα καταστροφής του περιβάλλοντος και τρομοκρατίας των πολιτών, ας το πάρει χαμπάρι: Ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας κάμπτουν. Τόσο η μεταλλουργεία όσο και αστυνομική τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Έχουμε αρκετή υπομονή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ο οποίος και θα δικαιωθεί». 

Η απάντηση του υπουργείου
Απαντώντας, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει: 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δυσανασχετεί όταν τον αποκαλούν άκρο, αλλά δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα στο να υιοθετεί ακραίες μεθόδους και να επαίρεται για αυτές ή να υπερασπίζεται τη βία των κουκουλοφόρων και τη διατήρηση της ανωνυμίας τους, υβρίζοντας όποιον αρνείται να υποκύψει στη λογική του. Για την ουσία όμως της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τις μολότοφ, τους τραυματισμούς αστυνομικών και την πολιτική νομιμοποίηση των επεισοδίων από την παρουσία Βουλευτή του σε αυτά, δεν απαντά ούτε λέξη. Αλλά η νομιμότητα ούτε εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται».