Άνω κάτω με την κυκλοφορία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας δύο συγκεντρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη: Μία αντιεξουσιαστών και μία εθνικιστών. >>>

Αυτήν την ώρα, οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν πορεία στην Εγνατία. Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στο ύψος της πλατείας Δικαστηρίων (στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου). Οι εθνικιστές βρίσκονται στην πλατεία Λευκού Πύργου, αφού ολοκλήρωσαν την πορεία τους.
Οι εθνικιστές, που αυτοαποκαλούνται μέλη του "πατριωτικού χώρου", συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λευκού Πύργου, απέναντι από τον ανδριάντα του Παύλου Μελά, με αφορμή τα 100 χρόνια από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα. Στη συγκέντρωση πήραν μέρος οι κινήσεις «Ιερός Λόχος 2012», «Πατριωτική Κίνηση Θεσσαλονίκης», «Εθνικά Σκεπτόμενοι Πολίτες» κι άλλες, από πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, μέσω των κεντρικών δρόμων, για να καταλήξουν (όπως κι έγινε) πάλι στον Λ. Πύργο. 
Οι αντιεξουσιαστές, μέλη των κινήσεων «Απελάστε τον Ρατσισμό» και «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική απειλή» συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη, στο ύψος της Τσιμισκή. 
Η αστυνομία, μπροστά στο φόβο των επεισοδίων, έκλεισε τόσο την Τσιμισκή, όσο και την παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Οι κινήσεις των αστυνομικών ήταν ιδιαίτερα διακριτικές.
Σε κάποια στιγμή, οι δύο πορείες κινούνταν... παράλληλα: Η μία στην παραλιακή και η άλλη στην Τσιμισκή. Στο ύψος του πεζόδρομου της Αριστοτέλους αντάλλαξαν συνθήματα και επικράτησε ένταση.