Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου βρίσκονται, αυτήν την ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Παραβρίσκονται στη Δοξολογία για την γιορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου. >>>

Πρώτος έφθασε, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Χαιρέτισε τη σημαία και κατευθύνθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού, όπου τον ανέμενε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Στη συνέχεια προσήλθε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μπάντα του στρατού απέδωσε τιμές κι ο κ. Κάρολος Παπούλιας χαιρέτισε τη σημαία. Την ώρα που παιάνιζαν τον εθνικό μας ύμνο, ακούγονταν πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Άνθιμο, εισήλθε στο εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου. Εκεί, ο Παναγιότατος τον ενημέρωσε, σύντομα, για την ιστορία της Ιεράς Εικόνας του Άξιον Εστίν, η οποία συνεορτάζει με την Ιερά Εικόνα του Αγίου Δημητρίου, κατά τα βυζαντινά πρότυπα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκύνησε την Ιερά Εικόνα, καθώς και την λάρνακα όπου φυλάσσονται τα Ιερά Οστά του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη και πήρε τη θέση του για τη Δοξολογία.
Αμέσως μετά τη δοξολογία επρόκειτο να ακολουθήσουν δηλώσεις των πολιτικών. Μάλιστα, είχε στηθεί το γνωστό βήμα, στην άκρη του προαυλίου.

Οι δηλώσεις Καμμένου - Μπουτάρη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Το ίδιο έπραξε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
"Το όχι πρέπει να ακουστεί ξανά σε εκείνους που έρχονται ως κατακτητές με οικονομικά όπλα για να κατακτήσουν με οικονομικό τρόπο τη χώρα μας", δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Και πρόσθεσε: "Εύχομαι σύντομα η Ελλάδα να γιορτάζει την απελευθέρωσή της από τους δανειστές που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού. Είναι καθήκον του λαού να αντισταθεί στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας. Εμείς θα το πράξουμε", κατέληξε.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, θύμισε πως "γιορτάζουμε, τιμούμε την 26η Οκτωβρίου, ημέρα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και παράλληλα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης. Ειδικά εφέτος έχει ιδιαίτερη μεγάλη λαμπρότητα η επέτειος, γιατί είναι τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης".
Ο κ. Μπουτάρης ρωτήθηκε και για τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα, τα οποία, πάντως, δικαιολόγησε: "Ε, τα μέτρα, από την ώρα που υπάρχουν πληροφορίες κι ένα παρελθόν που δεν είναι ευχάριστο, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάρει αυτά τα μέτρα", υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.