Η Σάλκε επικράτησε εκτός έδρας 2-1 στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ με αντίπαλο την Ντόρτμουντ για την 8η αγωνιστική της Bundesliga.
Το επεισοδιακό Revierderby σηματοδότησε κι επίσημα την αλλαγή σκυτάλης στην κυριαρχία της κοιλάδας του Ρουρ. Μετά από 2 χρόνια όπου η Ντόρτμουντ είχε τον πρώτο λόγο, ήρθε η στιγμή για τη Σάλκε να σηκώσει κεφάλι και να πάρει τα "ηνία", μετά τη νίκη της με 2-1, μπροστά σε 80.000 αντιπάλους θεατές. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League έπαιξε πιο έξυπνα και φρόντισε να εξουδετερώσει τα ατού των πρωταθλητών Γερμανίας, οι οποίοι περνούν περίοδο βαθιά κάμψης. Στο 14ο λεπτό ο Ιμπραχίμ Αφελάι άνοιξε το σκορ και παρά την απουσία του ασθενή Κυριάκου Παπαδόπουλου, η ομάδα του Χουμπ Στέφενς κράτησε σχετικά εύκολα το προβάδισμα. Η Μπορούσια επιτέθηκε σοβαρά για πρώτη φορά στο 37' με σουτ του Μάρκο Ρόις, ο οποίος ήταν ο μοναδικός εκ των γηπεδούχων που ξεχώρισε για καλό λόγο.

Το 3-5-2 που εφάρμοσε ο Γίργκεν Κλοπ μπέρδεψε τους παίκτες του, οι οποίοι δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα ζώνης των φιλοξενουμένων, που αρκέστηκαν σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Μία εξ αυτών, στο 48', ήταν και θανάσιμη, με το Μάρκο Χέγκερ να κάνει το 2-0 και να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο της Ντόρτμουντ. Η άμεση μείωση του σκορ από τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (55') δεν απέφερε κάποια ανατροπή, αφού η Σάλκε ήταν πιο επικίνδυνη στην κόντρα από τους γηπεδούχους στο αργό παιχνίδι. Κάποιες στημένες φάσεις ανησύχησαν τον Λαρς Ούνερσταλ, ο οποίος, όμως, κράτησε το σκορ μέχρι τέλους και πλέον η Σάλκε βρίσκεται 5 βαθμούς πάνω από την συμπολίτισσά της και μοιάζει η μοναδική που μπορεί να αντισταθεί στην Μπάγερν Μονάχου.