Να γίνει προσεκτική επανεξέταση των προτάσεων για τη συγχώνευση των φορέων της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να μην καούν τα χλωρά μαζί με τα χλωρά, δήλωσε, χαρακτηριστικά, σήμερα ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρος Καράογλου. >>>



Ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την «Κατάργηση και Συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα», του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που άρχισε χθες.

Στους φορείς που συγχωνεύονται ανήκει η «Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης», η οποία απορροφάται από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών».

Η συγχώνευση, πάντως, που τραβά τα βλέμματα είναιι αυτή της ΔΕΘ ΑΕ, με την HELEXPO AE και τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών ΑΕ, με την ταυτόχρονη δημιουργία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνικός Οργανισμός Εκθέσεων και Ανάπτυξης Εξαγωγών Α.Ε. Το σχέδιο αυτό δεν είναι σύμφωνο με τις προτάσεις των φορέων, οι οποίοι είχαν ζητήσει τη συγχώνευση των ΔΕΘ και Helexpo, αλλά τη δημιουργία ξεχωριστού φορέα για τις εξαγωγές, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στην πρόταση αυτή συμφώνησαν και ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Θόδωρος Σουμπάσης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Λακασάς. Η πρόταση αυτή αποτυπώθηκε σε σχέδιο που κατατέθηκε από όλους τους φορείς, καθώς τους εκφράζει όπως και τον δήμο Θεσσαλονίκης.